Idei de cadouri home-made

Cadourile facute in casa sunt o solutie perfecta pentru cei apropiati si asta pentru ca placerea realizarii respectivelor daruri se include in cadou.

Cadourile facute in casa sunt o solutie perfecta pentru cei apropiati si asta pentru ca placerea realizarii respectivelor daruri se include in cadou.
Sunt cadourile pretioase, care provoaca amintiri de neuitat, iar efectul este dublu, pentru ca bucuria este la fel de mare si pentru cel care face, efectiv, cadoul si mai apoi il daruieste, dar si pentru cel care il primeste.
 
Desi aparent pare o misiune usoara, nu este foarte simplu sa realizezi singura cadourile perfecte. Daca esti decisa ca o parte din darurile de Craciun sa fie facute de mana ta, iata care sunt propunerile si sfaturile venite de la eva.ro.
 

Dulciurile cu fundita


Craciun fara dulciuri, nu exista. Indiferent de varsta, fac placere oricui. In consecinta pot fi cadoul perfect pentru copiii prietenilor, pentru copiii din familia ta, dar nu numai. Cele mai potrivite sunt dulciurile uscate, care tin mai mult, de genul biscuitilor.
O solutie ar fi retetele din colectia EVA. Combina ciocolata facuta in casa cu biscuitii cu lamaie si eventual cu cateva nuci caramelizate sau poti combina salamul cu biscuiti, in varaianta de lux, adica cu multe nuci si multe stafide cu biscuitii cu rosii ori biscuitii indieni sau cu negresele americane.

Pregateste cutii speciale, din carton sau din metal. Umple bine cutiile, pentru ca este genul de cadou unde, pe langa gust, conteaza cantitatea. Combina mereu doua trei feluri de prajituri, pentru ca efectul sa fie perfect. Poti face cadou cozonaci si checuri, singura conditie fiind aceea sa fie perfecti din punct de vedere al gustului si aspectului.
Avantajele sunt evidente. Cu o investitie minima, poti obtine patru - cinci cutii cu un cadou perfect.
 

Sosete, manusi si lucraturi cu acul


Tricotajele au revenit in forta, sunt in mare voga. Daca stii sa invarti doua andrele si ai putin timp, atunci poti fi autoarea celor mai frumoase cadouri.
De la fulare si minunate saluri, lucrate cu croseta, de la caciuli, pana la sosete de stat in casa si manusi cu un singur deget. Ca sa nu mai vorbim despre pulovere si pantaloni pentru copii.
Dat fiind faptul ca sunt mici, impletiturile pentru copii sunt o solutie excelenta de cadou util, ieftin si pe placut tuturor. Cauta si vei gasi inclusiv site-uri romanesti cu idei in materie de tricotaje.
O alta solutie sunt goblenurile simple – cele care descriu un semn zodiacal, o urare, care sunt daruri nostime, usor de realizat, chiar si de nespecialisti. Unde mai pui ca jumatate din treaba este gata facuta, goblenul avand si modelul si ata in pachet.
Uite un loc din care te poti inspira  si un superb catalog virtual in care gasesti idei adorabile.

Daruri pentru gurmanzi


Acestia sunt o categorie speciala, in care, daca te straduiesti putin, poate fi inclus fiecare dintre noi. Principiul este simplu: daca sunt gurmanzi, le oferim acele lucruri care le bucura gustul si mirosul.
Iti trebuie imaginatie si cateva recipiente mai speciale. Borcane cu capace frumoase, sticle cu dopuri de pluta, cutii de metal cu capace rabatabile. Genul acesta de “fleacuri” exista prin casele bunicilor, prin camara, pe ultimul raft unde nu umbla nimeni cu lunile. Cauta si vezi ce gasesti!
 

Arome pentru prajituri


In ceea ce priveste continutul, iata propunerile mele:
- Un borcan cu zahar vanilat, preparat din pastai naturale de vanilie si zahar pudra (cel mai bine jumatate pudra, jumatate tos). Poti adauga un alt borcanel cu razatura de portocale, amestecate cu zahar si un alt borcan cu mirodenii amestecate pentru dulciuri (nucsoara, cuisoare si scortisoara). Daca vrei sa-l dai gata, adauga si cateva bete intregi de scortisoara, totul ambalat cu eleganta.
Nu exista gurmand care sa reziste la aceste arome si la culori.
 

Uleiuri aromate si muraturi


O alta solutie o reprezinta uleiurile aromate pentru gatit. Cateva ierburi aromate, ulei de floarea soarelui (pentru ca prinde cel mai bine mirosurile aromate) si cateva sticle stil vintage, cu dopuri de pluta.
Combina uleiul cu cimbrul uscat sau cu ardei iute. Merge si cu boia, iar efectul este garantat. Poti aroma uleiurile cu usturoi.

Ai mai putea incerca niste muraturi speciale, ca cele ale caror retete la gasesti aici sau borcane de dulceata. Si de data aceasta, jumatate din farmecul darului il reprezinta ambalajul si modul de prezentare, asa ca nu face rabat la décor.