Ai poftă de un pateu delicios, de post şi plin de vitamine? Eva.ro îţi recomandă să prepari o pastă de năut în care să adaugi frunze proaspete de leurdă pentru o aromă delicată de usturoi.
Ai poftă de un pateu delicios, de post şi plin de vitamine? Eva.ro îţi recomandă să prepari o pastă de năut în care să adaugi frunze proaspete de leurdă pentru o aromă delicată de usturoi.
Ingrediente
- 2 cutii năut fiert
- 1 lămâie
- 100 grame de susan
- ulei măsline
- 1 legătură leurdă
- sare.
Mod de preparare
Mai întâi se pregăteşte o pastă din susan: se pun seminţele de susan la prăjit într-o tigaie nonaderentă, apoi se mixează cu un blender (sau cu robotul de bucătărie) şi se adaugă puţin ulei de măsline.
După ce pasta devine cremoasă şi omogenă este gata. Între timp, năutul se fierbe în apă; se scurge apoi de apă, se adaugă pasta de susan, leurda tocată şi puţin ulei de măsline. Se mixează cu un blender până se obţine o pastă fină. Dacă este nevoie se mai adaugă ulei de măsline, iar la final se potriveşte de gust cu sare şi suc de lămâie.