Somonul este fără îndoială un peşte delicios, mai ales dacă îl pregăteşti "ca la carte". Îţi prezentăm o reţetă care te ajută să prepari peştele fără să pierzi preţioasele substanţe nutritive pe care le conţine. Cele mai importante dintre ele sunt acizi graşi omega 3 şi omega 6.
Ingrediente:
- 1 file de somon
- 1/3 ceaşcă sos de soia
- 1/3 ceaşcă zahăr brun
- 1/3 ceaşcă apă
- 1/4 ceaşcă ulei de măsline sau floarea soarelui
- sare, piper, pudră de usturoi după gust
Preparare:
Asezonează fileul de somon cu piper, pudra de usturoi şi sare.
Într-un bol mic, amestecă sosul de soia, zahărul, apa şi uleiul, până când se topeşte zahărul.
Pune peştele într-o caserolă sigilabilă şi toarnă sosul peste el. Lasă-l la marinat la frigider cel puţin două ore.
Încinge grătarul şi unge grilajul cu puţin ulei.
Aşază apoi peştele pe grătar şi lasă-l 6 - 8 minute, până ce poate fi pătruns cu uşurinţă cu furculiţa. Aruncă sosul pentru marinat.