Încearcă un preparat delicios, cu influenţe asiatice. Somonul este peştele cu cea mai mare concentraţie de Omega 3, fiind esenţial pentru sănătatea inimii şi a creierului.
Ingrediente:
600 de grame de file de somon
piper negru măcinat după gust
usturoi granulat după gust
sare după gust
1/3 ceaşcă cu sos de soia
1/3 ceaşcă cu zahăr brun
1/3 ceaşcă apă
1/4 ulei de măsline
Mod de preparare:
Asezonează fileurile de somon cu piper, sare, usturoi.
Într-un bol, amestecă sosul de soia, zahărul brun, apa şi uleiul, amestecând până ce zahărul se dizolvă.
Pune peştele într-o pungă resigilabilă împreună cu amestecul cu sos de soia şi lasă-l la frigider cel puţin două ore.
Încinge apoi grătarul, unge-l cu puţin ulei şi aşază fileurile de somon.
Lasă-l să se facă timp de 6-8 minute pe fiecare parte sau până când peştele poate fi pătruns uşor cu furculiţa.