Te-ai gândit vreodată că echilibrul tău interior poate fi influenţat şi de alegerea culorilor pe care le porţi sau pe care le foloseşti pentru decorarea casei? Culorile care te înconjoară, indiferent că este vorba despre vestimentaţie, obiecte de decor sau accesorii de birou, îţi influenţează tonusul sau dispoziţia.
De aceea, dacă înţelegi semnificaţia fiecărei culori în parte, poţi să alegi în jurul tău acele culori care să te ajute să te echilibrezi, care să te binedispună sau să te liniştească şi să eviţi culorile care te pot influenţa negativ sau care te pot agita.
Albul este asociat luminii şi sugerează puritatea, prospeţimea, inocenţa. Persoanele care aleg culoarea albă, înseamnă că sunt foarte echilibrate, oneste, binevoitoare şi perfecţioniste.
Culoarea albastră ne duce pe mulţi cu gândul la valurile mării sau la un cer senin, tocmai de aceea această culoare semnifică liniştea, pacea şi armonia. Specialiştii consideră că albastrul echilibrează metabolismul şi induce o stare de relaxare, redând bucuria de a trăi şi gustul vieţii.
Verdele este simbolul naturii, regenerării, speranţei şi tinereţii şi este culoarea cea mai uşor perceptibilă de ochiul uman, cu importante beneficii aspura relaxării musculare şi detensionării. Atunci când alegem culoarea verde, înseamnă că organismul nostru ne transmite că avem nevoie de repaos şi destindere şi că dorim să mai domolim un pic stresul din viaţa noastră.
Roşu este o culoare foarte puternică, intensă, care captează repede atenţia, fiind specifică liderilor, persoanelor generoase, foarte puternice şi care au multă încredere în sine. Roşu are un efect stimulator, incită la acţiune, la competiţie. Pentru decorarea casei, este indicat ca această culoare să fie folosită pentru a sublinia ceva şi nu ca o culoare principală, întrucât creează nervozitate.
Galbenul este culoarea copilăriei, a bucuriei şi a optimismului, dar şi a mişcării şi a spiritualităţii. Culoarea galbenă tonifică trupul şi spiritul, stimulează intelectul şi puterea de concentrare. Această culoare exprimă o personalitate puternică, temperamentală, extrovertită, care se simte bine cu ea însăşi.
Portocaliul simbolizează sentimentul de bine, calm, sănătate şi prosperitate, măreşte sociabilitatea, conferă optimism, este activant şi tonifiant. Aflată între culoare roşie şi cea galbenă, portocaliul este considerată o culoare echilibrată, care ne ajută să ne calmăm, care încurajează onestitatea şi bunătatea şi care generează o stare de bună dispoziţie şi combate pesimismul.
Negrul induce tristeţe, depresie, negativism însă semnifică şi autoritate, putere, seriozitate şi mister. Persoanelor cărora le place culoarea neagră sunt firi creative, idealiste, puternice, protective şi stabile. Negrul nu ar trebui folosit în exces, întrucât devine copleşitor şi are efecte psihologice de nelinişte şi reţinere.
Dacă îţi doreşti un stil de viaţă echilibrat şi armonios, înconjoară-te de culori pozitive care îţi ridică tonusul şi te binedispun. Fii atent şi la mesajele pe care ţi le transmit culorile - uneori o alegere vestimentară poate să-ţi spună că eşti obosit şi ai nevoie de relaxare sau că eşti într-o dispoziţie foarte bună şi eşti plin de energie să faci tot ceea ce ţi-ai propus.
© Copyright:
Echilibrul prin culori
Te-ai gândit vreodată că echilibrul tău interior poate fi influenţat şi de alegerea culorilor pe care le porţi sau pe care le foloseşti pentru decorarea casei? Culorile care te înconjoară, indiferent că este vorba despre vestimentaţie, obiecte de decor sau accesorii de birou, îţi influenţează tonusul sau dispoziţia.
Comentarii (1)
Negrul nu este culoare
Posteaza comentariu