1. Conservele de peşte (ton, sardine, hering, somon, macrou)
Acestea te pot scoate din impas de foarte multe ori când nu mai ai deloc idei pentru masa de seară. Dacă ai în cămară conserve de peşte poţi să faci rapid o masă sănătoasă. Fie cu le combini cu paste, salată de ceapă sau mămăligă, conservele de peşte vor face o mâncare mai săţioasă. În plus, ele asigură un aport însemnat de grăsimi sănătoase şi proteine care sunt esenţiale pentru corp.
2. Quinoa
Potrivit celebrului Dr. Oz, quinoa este un super-aliment. Această pseudo-cereală rezistă ani întregi în cămară şi recomandă tuturor să o consume, deoarece fierbe repede, conţine proteine complete şi foarte multe fibre care reglează digestia.
Se fierbe într-o cantitate dublă de apă la foc mic, după care se poate păstra la frigider. Astfel o ai la îndemână pentru salate făcându-le mai săţioase, ca garnitură pentru legumele la cuptor sau ca desert dacă o amesteci cu miere, măr ras şi puţin lapte.
3. Laptele ultrapasteurizat şi laptele praf
Aceste sortimente le poţi păstra foarte multă vreme în cămară pentru situaţiile în care nu ai lapte proaspăt la frigider. Laptele ultrapasteurizat se poate păstra în cămară până când se deschide cutia, după care se ţine la frigider. Iar laptele praf are un termen de valabilitate foarte mare şi poţi obţine un lapte mai concentrat pentru diverse reţete, amestecându-l cu apă caldă.
Posteaza comentariu