Ce zici daca ti-ai surprinde invitatii (sau chiar pe tine insati) cu variante sanatoase, nutritive si, in acelasi timp, absolut delicioase? Multe deserturi de Paste sunt pline de faina si zahar, iar altele (da, ne uitam la ouale de ciocolata!) sunt pline de ciocolata si creme grele pentru digestie.
Acest lucru nu inseamna sa inlocuim total deserturile festive clasice. Totusi, daca vrei sa mananci si pasca, si cozonac, si alte deserturi inedite, macar cateva dintre ele pot fi reinterpretate. Incearca variantele de mai jos!
Iata doua idei de deserturi de Paste vegane, fara zahar si fara gluten!
1. Oua carrot cake invelite in ciocolata
Vei avea nevoie de urmatoarele ingrediente:
- 80 g morcov dat prin razatoare
- 200 g curmale fara samburi
- 200 g nuci
- 40 g faina de migdale
- 30 g stafide aurii
- O lingurita de scortisoara macinata
- 1/4 lingurita cuisoare macinate
- 1/4 lingurita pulbere de anason
- Un praf de sare
- 150 g ciocolata neagra
- 50 g ciocolata cu lapte
- 50 g crema de cocos sau smantana vegetala
Citeste continuarea pe andreearaicu.ro
Posteaza comentariu