Nu stii ce stil decorativ se potriveste cel mai bine pentru locuinta ta? Exista atatea tipuri de design interior din care sa alegi si care sa iti satisfaca orice gust si preferinta. Tocmai de aceea continuam astazi incursiunea in universul minunat al stilurilor...
Cuprinde o mare varietate de stiluri din perioade diferite, legate prin utilizarea unor culori, texturi, forme sau finisaje comune.
Paleta cromatica este foarte variata, dar este bine ca aceasta sa fie "legata" prin cateva culori neutre.
MobilierulLuati in consideratie elementele comune de finisaj si materialele pieselor ce se combina sau creati elemente (vopsea, textile) si structuri care sa le apropie.
FinisajeUn look eclectic este definit de o multitudine de combinatii si finisaje diverse. Totusi pastrati elemente de legatura intre componentele interiorului.
Exemplu: o lampa de bronz in contrast cu un suport de culoare alba va avea corespondent in tonurile aurii ale decoratiilor aplicate pe albul plafonului. Recomandare: totusi, in acest caz, apelati la un specialist!
Stil relaxat, confortabil, o interpretare a designului englezesc traditional. Culori vii si stralucitoare ce evoca o gradina, iar texturile puternice ale lemnului, pietrei si fierului leaga interiorul de exterior.
Textilele includ covoare brodate, imprimeuri florale, pleduri cu franjuri si diverse garnituri. Cretonul este un element major in interiorul English Country, aducand o doza de eleganta sofisticata.
Mobilier in tonuri pornind de la negru lucios la culoarea pinului.
Culori reconfortante, florale. Interioarele cu tenta rustica vor avea culori mai estompate, pe cand paleta stralucitoare si vie poate fi intalnita in mod traditional in mai toate celelalte interioare.
Arta: elementele specifice includ vase de ceramica atarnate pe pereti, plante uscate expuse in rame si peisaje in rame de lemn aurit patinat.
Accesorii: sfesnice din cristal, vaze cu flori proaspete, perne cu motive florale brodate, pereti cu tapet.
Originar din tarile din nordul Mediteranei, ca Spania, Grecia, Italia, este adesea denumit Spaniol Modern.
Mobilierul oscileaza de la simplu si functional pana la formal-superficial. Piese mici cu picioare ornate si feronerie adesea patinata.
Pereti predominant texturati.
Culori ce se doresc - si sunt - ecouri ale marii si cerului Mediteranei, dar si teracota, lavanda si galbenuri. Mozaicuri impodobesc adesea interioarele mediteraneene, pe pardoseli, pereti sau chiar pe blatul meselor.
Accesorii: urne din bronz patinat, corpuri de iluminat filigranate, ecrane de semineu din fier forjat sunt tot atatea exemple de influente marocane asimilate in stilul mediteranean.
Texturi: straturi de vopsea si lazuri cu un delicat aspect de manualitate si erori voite, texturi similare cu nisipul, ce adauga profunzime vizuala.