Indiferent de dimensiunile pe care le are locuinta ta, gandeste-te la ea in acest fel: apartamentul tau este panza pe care iti poti "picta" propriul stil de viata si de design interior, cu toate accesoriile pe care doresti sa le ai in incaperi, atat pentru confortul tau, cat si pentru al celor pe care ii iubesti si la care tii.
Acasa, un termen atat de simplu, este echivalent cu spatiul in care iti permiti sa fii asa cum esti. Poti elibera, in sfarsit, "eul" real de "chipul" pe care fiecare dintre noi il cream pentru a face fata lumii exterioare.
Casa ta devine in acest fel locul in care gandurile si visele tale se intalnesc si se dezvaluie intr-o atmosfera confortabila. In primul rand, indiferent de stilul de design interior pe care il alegi, acesta ar trebui sa reflecteze propria personalitate si felul tau de a fi.
Orice stil poate fi modelat astfel incat sa se potriveasca oricarei personalitati, activitati, preferintelor si gusturilor persoanelor care locuiesc in aceeasi casa cu tine.
In cazul in care scopul tau principal este acela de a aduce un plus de confort in schema decorativa pe care ai ales-o si ai aplicat-o, cauta idei care sa te ajute sa "indulcesti" liniile drepte, colturile ascutite si atmosfera putin prea rigida.
Draperiile si pernele decorative pot face minuni. Acelasi lucru se poate spune si despre o canapea spatioasa sau despre scaunele cu spatare confortabile. Un detaliu deosebit il reprezinta o biblioteca, in care nu doar cartile, ci si rafturile in sine, organizate cat mai eficient posibil, pot fi folosite pentru afisarea unor obiecte care au o anumita semnificatie personala si aduc un plus de confort.
Obiectele "naturale", cum ar fi cele din lemn, sticla, ceramica, bumbac si matase, reprezinta alegeri excelente in momentul in care ceea ce te intereseaza este sa creezi o atmosfera relaxanta, confortabila si cat mai placuta posibil pentru toti membrii familiei tale.
Invata cand sa te opresti! Asa cum se intampla cu orice lucru in viata, cheia succesului este (si) sa stii sa te opresti si mai ales cand sa o faci... Incarcarea in mod exagerat a unei camere cu diferite obiecte, piese de mobilier sau accesorii va crea senzatia de inghesuiala, aglomeratie si, nu in ultimul rand, dezordine.
Detaliile mici pot face diferenta. Spre exemplu, in dormitor, foloseste-te de recipiente pentru depozitarea diferitelor obiecte, de forme cat mai deosebite, neobisnuite si diferite. Un urcior din ceramica sau un vas vechi, vaze de forme interesante, sticle sau sfesnice, toate acestea contribuie la crearea unei senzatii de spatiu exotic, dar si de confort sporit in incapere.
Cartile, pe langa importanta lor de ordin intelectual, reprezinta si un adagiu decorativ special. Pastreaza pe noptiera un volum sau doua din poezia sau proza ta preferata, mai ales daca tomurile respective fac parte dintr-o colectie deosebita, fiind legate in piele sau cartonate, cat mai aspectuoase posibil.
Astfel, cartile si biblioteca ta pot spune foarte multe lucruri despre stilul tau de viata si despre expertiza ta in domeniul designului interior.
In zona living room-ului, fotografiile inramate reprezinta un detaliu personal, care "incalzeste" atmosfera si vorbeste despre tine.
Putina nostalgie confera camerei tale de luat masa un accent deosebit. Portelanurile vintage, farfuriile speciale de servit masa sau solnitele cu aspect invechit, de moda veche, nu au de ce sa colecteze praf in dulapuri. Scoate-le la lumina si bucura-te de ele!
Nu uita de baie - prosoapele pufoase din bumbac, rulate si asezate in cosuri din rachita impletita sau din ratan, sticlele cat mai colorate cu spuma de baie, gel de dus sau sampon, precum si alte borcane pline fie cu sare de baie, fie cu mici pietricele sau scoici, pentru decor, iti confera acel sentiment atat de relaxant de spa sau camera de hotel, care te face sa te simti rasfatata ca o regina...
Cu ajutorul catorva schimbari, adaugiri sau eliminari si facand apel la propriul simt decorativ, poti conferi un stil personal incaperilor tale. In sfarsit, te vei simti "ca la tine acasa", implinita si fericita, intr-un spatiu de locuit confortabil, in care propria personalitate iese la iveala, "incalzind" atmosfera.