Decorarea locuintei pentru toamna nu este un lucru atat de dificil pe cat pare la prima vedere. In loc sa investesti sume considerabile in obiectele necesare pentru realizarea unor accesorii adecvate acestui sezon, poti alege materiale si elemente naturale - pana la urma, natura este optiunea cea mai accesibila atunci cand dorim sa cream o imagine cat mai proaspata si primitoare a locuintei noastre.
Pregateste-te pentru realizarea decoratiunilor de toamna cu ajutorul sfaturilor de mai jos. Vei vedea ca nu este atat de dificil sa "creezi" un aranjament central pentru masa din living room, o coronita pentru usa de la intrarea in apartament sau alte accesorii festive. In plus, te vei putea mandri oricand cu faptul ca tu insati ai "pus umarul" la noul look al casei tale...
Din trusa ta speciala, nu trebuie sa lipseasca: foarfecele pentru hartie si pentru gradina, un cutter, banda adeziva, cleste si ciocan, letcon, sarma, hartie (creponata, lucioasa etc.), creioane, rafie, sfoara etc.
Toate aceste materiale si instrumente trebuie sa iti fie la indemana atunci cand lucrezi la un nou...
Privesti cu jind decoratiunile minunate din vitrinele marilor magazine, insa cele mai multe dintre obiectele folosite pentru realizarea lor se afla mai aproape de tine decat iti imaginezi - poate chiar in curtea din spatele casei tale, in parcul tau preferat sau in padurea in care intentionezi sa faci o plimbare in week-end... In plus, toate acestea nu te vor costa nici un ban, spre deosebire de accesoriile atat de scumpe din magazinele specializate...
Intr-un cos mare, aduna dupa pofta inimii cat mai multe obiecte si materiale pe care Mama-Natura ti le pune la dispozitie cu atata generozitate: crengute rupte, spice de grau, conuri de brad sau de pin, seminte, pietre, frunze, fructe, muschi de padure etc. Toate aceste elemente sunt usor de integrat in orice decoratiune specifica toamnei.
Pentru a completa imaginea de ansamblu a locuintei tale, poti cumpara ghirlande din frunze artificiale in culorile toamnei sau crengute naturale bine conservate, folosite special pentru decor. Acestea din urma sunt tratate chimic, pentru a nu se deteriora, o data cu trecerea timpului. Spicele legate snopi sau stiuletii de porumb se pot conserva, la randul lor, pentru o perioada lunga de timp.
In cazul in care doresti sa improspatezi designul interior, adaugand viata prin culoare, alege funde si panglici in nuantele toamnei, ghirlande sau buchete de flori specifice acestui anotimp (crizanteme, carciumarese, crini etc.).
De regula, frunzele, dovlecii sau tartacutele (proaspete, conservate si uscate) se inmoaie si incep sa "curga" dupa o perioada scurta de timp. Pentru a-ti proteja elementele de mobilier de inesteticele (si inevitabilele) pete, orice aranjament de toamna trebuie pastrat pe un platou sau o farfurie, o folie din plastic sau aluminiu, o placa de lemn etc. In acest fel, iti va fi si mult mai comod sa muti decoratiunea respectiva intr-o alta locatie, daca este necesar acest lucru.
Daca sunt depozitate cu grija, o mare parte dintre aceste obiecte pot fi pastrate in stare foarte buna pentru cativa ani: stiuletii de porumb uscat, frunzele presate, spicele, conurile si chiar si fructele de merisor sau alte fructe de padure folosite in astfel de decoratiuni.
Este indicata pastrarea lor in cutii din plastic inchise ermetic, pentru a nu permite patrunderea umezelii si a diferitelor insecte care le pot deteriora. Avand in vedere faptul ca aceste decoratiuni tind sa fie voluminoase, iti recomandam sa ai la indemana mai multe cutii pentru depozitarea lor. Eticheteaza fiecare cutie in parte si asaz-o intr-un loc in care nu patrunde umezeala. Eticheteza si restul ghirlandelor si al decoratiunilor, pentru a facilita selectia obiectelor anul viitor, cand va fi din nou sezonul lor.