Decor: 6 reguli care te ajută să ai o casă organizată. Încercă-le!

Eşti mereu în întârziere când pleci de acasă pentru că niciodată nu găseşti ceea ce îţi trebuie? Câteva reguli esenţiale de organizare te pot ajuta să-ţi păstrezi locuinţa în ordine

Eşti mereu în întârziere când pleci de acasă pentru că niciodată nu găseşti ceea ce îţi trebuie? Câteva reguli esenţiale de organizare te pot ajuta să-ţi păstrezi locuinţa în ordine living albastru

Nu depăşi măsura
Pentru ca viaţa ta să nu devină un haos total, urmează o regulă simplă: nu păstra mai multe lucruri decât încap în casa ta. Cu alte cuvinte, adaptează-te la dimensiunea locuinţei tale atunci când începi să acumulezi obiecte şi nu invers. Dacă fiecare debara şi dulap sunt pline ochi, este un semn că ai depăşit măsura.

În loc să visezi la un dressing mai mare, nu mai bine îţi sortezi hainele şi păstrezi doar ce foloseşti?

"Purifică" des
Chiar şi când ai ajuns la nivelul de a deţine lucruri cu adevărat necesare care încap în mod eficient în casa ta, se întâmpla cumva ca obiectele să se tot acumuleze. De aceea, de câteva ori pe an, sortează tot ce ai şi donează/vinde/aruncă tot ceea ce nu mai foloseşti. Te vei simţi mult mai bine în casa ta, dar vei avea şi un sentiment de eliberare.

Un loc pentru fiecare lucru
Una dintre cele mai utile reguli de organizare: stabileşte un loc pentru fiecare obiect din casa ta.

Cel mai simplu este să sortezi lucrurile pe categorii. De exemplu, fă-ţi un raft pentru încărcătoarele de telefon, tabletă, laptop, baterii şi alte device-uri. De asemenea, un raft pentru farduri, lacuri de unghii, placă pentru păr, foehn etc.

Raftul cu "de toate"
În fiecare casă există acele lucruri mărunte care sunt folosite des, dar nu-şi găsesc locul nicăieri - bandă adezivă, pixuri, aţă de cusut etc. În loc să le ţii aruncate prin casă, organizează un raft în care să le strângi pe toate.

Pune-le la locul lor!
Dacă nu faci asta deja, ai nevoie de ceva timp pentru a te obişnui.

Este vorba despre obiceiul de a pune fiecare lucru la locul lui după ce l-ai folosit. Poţi începe gândindu-te că este un fel de joc: nu ai voie să foloseşti un obiect fără să-l pui la final de unde l-ai luat. Când vei vedea ce bine arată locuinţa ta după ce dobândeşti acest obicei vei fi foarte mulţumită!

Experienţe versus obiecte
Suntem permanent bombardaţi cu reclame care încearcă să ne convingă că vom fi mult mai fericiţi dacă vom avea un anumit lucru - fie că e vorba de un nou laptop, o perdea, un ondulator, o vază sau un robot de bucătărie.

Dar studiile au demonstrat de-a lungul timpului că nu obiectele sunt cele care ne fac fericiţi, ci experienţele. De fiecare dată când eşti tentată să cumperi ceva, gândeşte-te bine dacă îţi este cu adevărat necesar şi dacă nu cumva ai putea să strângi acei bani pentru o excursie sau o ieşire cu prietenii.

Surse: apartmenttherapy.com; housetohome.co.uk

Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod