O lunga perioada de timp mi-am pus intrebari legate de capacitatea noastra de comunicare. Nu am un raspuns si am decis sa vi le adresez si voua. Am sa ma explic.
In ultimii patru ani peste 6.500 de vizitatori au "calcat pragul" paginii mele de web. Nu este mult, dar totusi... dureaza ceva numai sa numeri pana la 6.500...
Am primit poate sute de e-mailuri din SUA, Canada, Mexic, Rusia, Filipine, Hong Kong, Japonia ca sa nu mai pomenesc Europa.
Erau specialisti in domeniu, care au facut comentarii profesionale si propuneri de colaborare, erau oameni care cereau un sfat sau o solutie tehnica, si, in sfarsit, erau oameni care nu faceau decat sa-si exprime opiniile, sa comunice.
Cu multi dintre ei m-am imprietenit si corespondam si astazi. Ei... si acum atentie, printre ei aproape nici un roman! Intrebarea: Ce se intampla, oameni buni? Noncomunicarea a devenit un mod de viata?
Motto: De ce nu se trateaza lumea dupa Agenda Medicala? Ca sa nu moara din cauza unei greseli de tipar!
Dupa ce v-ati documentat, ati experimentat si ati cheltuit o multime de bani, iar rezultatele sunt sub asteptari, singura solutie evidenta este sa apelati la un designer. Bine, bine, dar in ce sunt pe cale sa ma implic atunci cand pun mana pe telefon? Nu va fi prea scump? Oare nu-mi va transforma casa in ceva complet strain mie?
Nu este cazul sa va faceti griji. Discutati totusi cu niste profesionisti, iar marea majoritate ofera o prima consultatie gratuit. Asta inseamna ca puteti "incerca cu degetul" designul ambiental fara nici un risc.
Dar sa vedem la ce va puteti astepta la prima intalnire? In primul rand, designerul ar trebui, observand ambianta existenta si sondandu-va preferintele, sa stabileasca un stil care vi se potriveste. Prezentati incaperile pe care vreti sa le decorati, imagini cu ceea ce va place si cu ce nu va place.
Designerul ar trebui sa va puna intrebari despre hobby-uri, familie, preferinte cromatice, animale si distractii favorite. Fiti cooperanti, trebuie sa stie cat mai multe si sa analizeze datele pentru a putea crea o schita preliminara.
La a doua intalnire (de data aceasta, foarte probabil taxata!), ar trebui sa va prezinte un pachet de idei pe care sa vi le expuna. Acestea pot fi prezentate sub diverse forme, incepand de la schite pana la mostre de diverse materiale de finisaj sau pana la elaborate modele 3D.
Indiferent de modalitatea de prezentare, asigurati-va ce se va intampla daca nu va place. Marea majoritate a designerilor se vor intoarce la planseta de desen si vor incerca sa va satisfaca cerintele, fara costuri suplimentare.
Un bun designer va va prezenta ceea ce doreati, dar nu stiati ca va doriti! El va avea si pregatirea si disponibilitatile de a explora diversele optiuni si talentul de a va ajuta sa va imaginati. Va avea capacitatea de a combina in deplina armonie elementele dorite, indiferent cat de simple sau bizare ar putea parea.
Totusi, retineti, sunt si lucruri care nu se fac! Insistati sa vi se explice de ce, dar nu-l obligati la amatorism!
In sfarsit, un bun designer va va conduce cu multa grija spre satisfacerea nevoilor voastre estetice. Lucreaza pentru voi si pentru a va ajuta, fara sa isi impuna gusturile personale.Daca ceva nu va place, amintiti-va ca puteti spune nu.
Posteaza comentariu