Problema, mare problema! Si iata din ce cauza. Mai intai este bine sa stim ce fel de mobila avem, daca este mobila din lemn masiv sau este mobila moderna cu finisaje moderne, daca este din ratan, rachita, daca este mobila de gradina, din lemn sau plastic sau avem o mobila antica.
Mai trebuie sa facem o alegere, daca apelam la solutiile confortabile si eficiente din comert sau dorim sa folosim solutii ecologice, de pe vremea bunicii, la fel de eficiente, insa mai laborios de preparat si utilizat.
Dusmanul prafului este pamatuful
Motivul? Praful zgaraie mobila, o agreseaza.
Un alt dusman al prafului este carpa moale din lana, umezita. Ea curata bine mobila fie ca este umezita numai cu apa sau cu solutii speciale pentru mobila.
Mobilierul de bucatarie sau cel din camera copiilor, care este acoperit cu o suprafata din plastic, se curata cu apa in care s-a dizolvat detergent sau sapun lichid, nu cu spay-uri.
Spay-urile cu silicon, antistatice, pentru mobila sunt bune, insa periodic trebuie curatata mobila cu detrgent lichid pentru mobila, pentru a indeparta straturile succesive de silicon depuse pe ea de la spay-uri.
Suprafetele din sticla se curata foarte bine cu apa in care s-au dizolvat cateva picaturi de amoniac.
Absolut intotdeuna dupa ce spalam, curatam mobila, ea se usuca cu o carpa moale pentru a-si recapata luciu si frumusetea.
- foloseste aspiratorul inainte de a sterge praful
- cand stergi praful, este recomandat sa incepi cu rafturile de sus
- inlatura toate obiectele de pe rafturi, sterge-le si pune-le la loc
- cand ajungi la obiecte de mobilier pe care le folosesti zilnic (masuta de cafea), sterge-le cu o solutie dezinfectanta