Cum stabilim bugetul amenajarii interioare?

Sa presupunem ca mergeti la o agentie de turism. Va doriti mult sa petreceti o saptamana in - sa zicem - Toscana, in luna august, dar bugetul va permite doar o excursie in tara in luna aprilie.
Sa presupunem ca mergeti la o agentie de turism. Va doriti mult sa petreceti o saptamana in - sa zicem - Toscana, in luna august, dar bugetul va permite doar o excursie in tara in luna aprilie. Cunoscandu-va dorinta si posibilitatile, agentul de turism va gasi o solutie de compromis: cateva zile in Italia, cu servicii potrivite bugetului dumneavoastra.

Si atunci de ce majoritatea oamenilor ezita sa comunice designer-ului suma pe care intentioneaza sa o cheltuiasca pentru redecorarea interiorului?

Unii trateaza problema bugetului ca pe un joc de poker.
"Daca designer-ul va crede ca am mai putin decat am de fapt, totul ma va costa mai putin." Sau, mai rau: "Daca va cunoaste suma de care dispun, o va cheltui pe toata."

Nu uitati ca bugetul este suma pe care sunteti dipusi sa o cheltuiti pentru a obtine rezultatul dorit si este responsabilitatea dumneavoastra sa aveti o idee clara asupra ei.

Va trebui sa admiteti ca imbunatatirile desenate si supervizate de un profesionist au si ele un pret. Veti plati pentru abilitatea de a identifica diversele materiale, mobilier, accesorii si veti economisi timpul pe care l-ati pierde supervizand constructorii, zugravii, instalatorii etc.


O data ce ati decis care vor fi imbunatatirile aduse casei, ar fi util sa impartiti bugetul si sa stabiliti ponderea valorica pentru cele sapte zone: pardoseli, pereti, perdele si draperii, mobilier, corpuri de iluminat, accesorii si plata designer-ului.

Cel mai bine ar fi sa ganditi in termeni procentuali si nu in valori absolute. Comunicati rezultatele designer-ului, explicandu-i prioritatile. Fiti sincera si rezultatul va va surprinde placut!

Asigurati-va ca a inteles bine structura cheltuielilor, iar daca aveti preferinte in privinta unor aspecte ale decorarii, exprimati-le foarte clar.
Daca acestea nu se vor incadra stilistic sau financiar, designer-ul va propune alte variante.

Va asigur ca informatiile limpezi asupra bugetului vor fi foarte bine primite. Acestea vor economisi atat timpul dumneavoastra, cat si al designer-ului.

Bineinteles, nu este nimic rau in a prevedea o rezerva de buget fara a o comunica nimanui (de fapt, este o idee buna). Daca lucrarile tind sa depaseasca sumele alocate (pot exista surprize legate de instalatii sau de structuri sau descoperiti un obiect pe care vi-l doriti mult, dar este mai scump decat ati apreciat), veti avea rezerva necesara.


Daca insa proiectul decurge conform planului, luati rezerva, vizitati agentul de turism, calatoriti si sarbatoriti!
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod