Pentru a evita apariția scamelor este important să știi de ce apar acestea!
Atunci când pe suprafața țesăturii apar fibre scurte sau rupte, acestea se încurcă și formează o scamă.
Scamele se formează, de obicei, din cauza frecării sau abraziunii în timpul uzurii și utilizării normale a hainelor sau a țesăturilor, iar locurile preferate de scame sunt acele zone unde se creează cea mai mare abraziune, cum ar fi sub axilă, în jurul gulerului sau a manșetelor, între coapse și spatele pantalonilor sau oriunde pe țesătură.
Ce-i drept, unele țesături sunt mai predispuse la scămoșare decât altele, însă este destul de dificil să faci o previziune în acest sens. De regulă, țesăturile tricotate, bumbacul și materialele sintetice, în special vâscoza, se scămoșează mai repede. Așa-i că ai vrea să te duci în fața dulapului și să verifici eticheta hainelor tale?
Nu-ți face griji! Asta nu înseamnă că de acum înainte trebuie să eviți astfel de materiale, ci mai degrabă, e bine să folosești detergentul Perwoll Care & Repair. Acesta nu numai că previne apariția scamelor, însă repară și țesăturile afectate.
Cum previi apariția scamelor?
Sortează hainele în mod corespunzător înainte de spălare. Așa cum probabil știi deja, materialele fine nu se spală niciodată odată cu țesăturile din lână sau bumbac pentru că există riscul de abraziune. Deci, nu spăla niciodată blugii sau puloverele la un loc cu hainele din materiale delicate. În plus, nu uita că atât pentru fiecare tip de țesătură, cât și pentru culori, ai nevoie de detergenți speciali care să păstreze calitatea hainelor cât mai mult timp.
Și pentru că stilul înseamnă mai mult decât a fi la modă, te invităm pe www.grijapentrustil.ro să ne arăți care sunt piesele vestimentare preferate de tine, pe care dorești să le ferești de scămoșare, și poți câștiga produse Perwoll, vouchere de cumpărături la shop.andreearaicu.ro și chiar ținute de Revelion recomandate de Andreea Raicu.
Posteaza comentariu