Cum să-ți speli lenjeria intimă corect

Știai că lenjeria intimă pe care o speli s-ar putea să fie chiar mai murdară după spălare? Acest lucru are loc din cauza faptului că mașinile de spălat sunt pline de bacterii care s-ar putea să-și găsească drumul către lenjeria ta.

Iată cum să-ți speli lenjeria intimă corect!

Ce trucuri trebuie să știi ca să-ți speli lenjeria intimă corect?


Lenjeria intimă poartă mulți microbi, din cauza prezenței materiei fecale și a diferitelor tipuri de bacterii pe care le poate transporta. Dacă speli multe obiecte de lenjerie intimă în mașina de spălat, vor exista aproximativ 100 de milioane de bacterii E. coli în apa de spălare, bacterii care pot fi transmise la următoarea tură de rufe. Studiile efectuate au dezvăluit că există o zecime de gram de materii fecale în fiecare chilot. Iar materiile fecale pot purta un număr mare de germeni diferiți, inclusiv virusul hepatitei A, norovirusul, rotavirusul, salmonella și E. coli.

Detergenții nu te ajută să scapi de bacteriile de pe lenjeria intimă


S-ar putea să te fi bazat pe detergentul tău pentru a scăpa de murdărie și germeni, dar dacă nu folosești înălbitor sau apă foarte fierbinte, nu ucizi bacteriile. Acestea se mută pe mâinile tale și rămân în mașina de spălat.

Cei mai mulți oameni nu folosesc apă suficient de fierbinte.
Ai nevoie de apă la temperatura de 60-65 de grade Celsius pentru a ucide germenii. Dacă folosești apă rece, specialiștii recomandă spălarea mâinilor după ce te ocupi de hainele umede, mai ales dacă speli hainele copiilor. Hainele copiilor, în special lenjeria intimă a acestora, tind să poarte mai multe bacterii. Concentrația corectă de înălbitor va ucide bacteriile, însă utilizarea înălbitorului nu este întotdeauna adecvată, mai ales când trebuie să speli lenjeria sau îmbrăcămintea colorată.

 

Ce trucuri trebuie să știi ca să-ți speli lenjeria intimă corect?


Lenjeria intimă poartă mulți microbi, din cauza prezenței materiei fecale și a diferitelor tipuri de bacterii pe care le poate transporta. Dacă speli multe obiecte de lenjerie intimă în mașina de spălat, vor exista aproximativ 100 de milioane de bacterii E.
coli în apa de spălare, bacterii care pot fi transmise la următoarea tură de rufe. Studiile efectuate au dezvăluit că există o zecime de gram de materii fecale în fiecare chilot. Iar materiile fecale pot purta un număr mare de germeni diferiți, inclusiv virusul hepatitei A, norovirusul, rotavirusul, salmonella și E. coli.

Cum speli lenjeria intima: Detergenții nu te ajută să scapi complet de bacterii


S-ar putea să te fi bazat pe detergentul tău pentru a scăpa de murdărie și germeni, dar dacă nu folosești înălbitor sau apă foarte fierbinte, nu ucizi bacteriile. Acestea se mută pe mâinile tale și rămân în mașina de spălat.

Cei mai mulți oameni nu folosesc apă suficient de fierbinte. Ai nevoie de apă la temperatura de 60-65 de grade Celsius pentru a ucide germenii.
Dacă folosești apă rece, specialiștii recomandă spălarea mâinilor după ce te ocupi de hainele umede, mai ales dacă speli hainele copiilor. Hainele copiilor, în special lenjeria intimă a acestora, tind să poarte mai multe bacterii. Concentrația corectă de înălbitor va ucide bacteriile, însă utilizarea înălbitorului nu este întotdeauna adecvată, mai ales când trebuie să speli lenjeria sau îmbrăcămintea colorată.

De aceea, este important să-ți cureți periodic mașina de spălat cu înălbitor și apă, fără haine în ea. Pur și simplu lasă mașina să facă un ciclu regulat. De asemenea, unul dintre cei mai eficienți combatanți ai germenilor este soarele, așa că evită complet uscătorul de haine și lasă hainele să se usuce la soare.
iulia-mirica