Și în acest fel apar trenduri interesante, care devin populare în întreaga lume. Unul dintre ele este cel al bucătăriilor în aer liber.
Avantajele unui astfel de spațiu sunt destul de ușor de ghicit. Gătitul, care devine o pasiune tot mai răspândită datorită emisiunilor TV care îl promovează, dar și dorința de a mânca sănătos sunt doi factori importanți care au dus la transformarea bucătăriilor în aer liber într-un trend major.
Pe de altă parte, savurarea meselor în familie sau alături de prieteni se numără printre micile plăceri ale vieții și de ce să nu faci asta în aer liber, într-un spațiu frumos amenajat?
Un alt avantaj al gătitului în aer liber este acela că vei scăpa de mirosul persistent de mâncare din casă, dar și de aburul care îți strică mobila sau pereții.
Iată câteva sfaturi de care să ții cont atunci când îți amenajezi o bucătărie în aer liber:
Foloseşte materiale rezistente
Materialele naturale, precum piatra sau lemnul brut arată foarte bine în amenajarea unei bucătării în aer liber, dar sunt în acelaşi timp şi foarte rezistente. Trebuie să ţii cont de faptul că nu îţi vei putea proteja prea bine bucătăria din exterior de ploaie, vânt sau razele puternice ale soarelui.
Include un cuptor tradiţional
Cuptoarele tradiţionale, realizate din lut, se află pe lista de dorinţe a multor persoane care visează să-şi amenajeze o bucătărie în aer liber. Vor oferi un plus de personalitate bucătăriei tale şi îţi vor permite să realizezi preparate cu o savoare deosebită.
Ia în considerare sezonul rece
O bucătărie în aer liber trebuie să fie una în stil "nomad", pe care să o poţi demonta cu uşurinţă atunci când vine sezonul rece. Atunci când o amenajezi, ai în vedere şi utilitatea sau întreţinerea sa pe timp de iarnă. Creează dulapuri rezistente care să devină spaţii de depozitare pentru ustensilele tale din bucătăria de exterior.
Posteaza comentariu