Înainte să te apuci de treabă, indiferent de stilul pe care vrei să-l adopţi, ai în vedere că ea ar trebui să vorbească despre tine, pasiunile şi activităţile tale, spune Alexandra Nicula, designer interior.
Indiferent de stilul pe care vrei să-l adopţi, în primul rând, trebuie să ţii cont că spaţiul trebuie să arate bine și să fie și practic.
Începe cu bucătăria! Ea nu mai este demult doar un simplu spaţiu pentru gătit. Bucătăria este inima casei moderne, locul unde se reuneşte toată familia şi unde stai la poveşti cu prietenii. De aceea, trebuie să fie bine utilată, dar şi stylish. Ai în vedere că nuanța pe care o vei alege pentru pereți îți va influența starea de spirit în fiecare dimineață. Pentru un plus de energie si optimism, optează pentru alb.
Ideal este să alegi un mobilier deschis la culoare, amprentele şi urmele se observă mai puţin. În plus, nuanțele deschise pot face ca un spațiu mic să pară mai mare.Daca ai achiziţionat un apartament în care spaţiul pentru bucătărie nu este unul prea generos, poţi opta pentru corpuri suspendate, mai înalte, sau poţi folosi spaţiul gol de deasupra lor pentru depozitarea lucrurilor pe care nu le foloseşti frecvent. O altă variantă este să amplasezi un dulap deasupra frigiderului, spune Alexandra Nicula.
Livingul este considerat locul cel mai animat din casa ta. Modul în care îl decorezi creează o atmosferă specială, favorabilă distracţiei, relaxării, momentelor unice care se pot transforma în amintiri de neuitat. Livingul trebuie să fie amenajat astfel încat să emane eleganţă, bun gust, stil rafinament şi originalitate, atrăgând privirile admirative ale tuturor celor care îţi trec pragul.
Îmbracă pereţii în culori şi nuanţe deschise.
Nu-ţi place albul? Alege crem, bleu, gri deschis, culoarea piersicii sau galben pal. Sunt nuanţe placate şi luminoase, pe care-ţi va fi uşor să le asortezi ulterior. Dacă îţi doreşti o pată de culoare, poţi zugrăvi unul dintre pereţi într-o nuanţă mai închisă sau îl poţi tapeta. Dacă spaţiul nu este prea generos, nu-l aglomera. Limitează-te la câteva piese de mobilier. Ai tavanul jos? Aplică un tapet decorativ cu dungi verticale, care creează senzaţia de înălţime, ne sfătuiește designerul.Dormitorul este spaţiu armoniei, al relaxării şi al visării. Atmosfera pe care vrei să o creezi este influenţată de culorile alese, texturile perdelelor şi stilul mobilei. Culori precum alb, bej, bleu, albastru sau mov vor crea o atmosferă relaxantă. Evită roşu sau portocaliu.
Sunt culori obositoare. Cu draperii înflorate poţi da o notă de romantism, iar cu cele cu modele geometrice sau abstracte, o nota modernă, afirmă Alexandra.Dormitorul este locul unde îţi refaci forţele după o zi solicitantă, nu locul în care adormi în faţa televizorului. Intimitatea şi reaxarea sunt sacrificate atunci când alegi să-l transformi în sală de cinema.
Designul camerei de baie trebuie bine gândit şi el. Funcţionalitatea este extrem de importantă. Analizează spatiul şi împarte-l în zona pentru depozitare, zona lavoar şi zona duş. Pentru că lavoarul este centrul de interes al băii, este indicat să fie primul obiect pe care îl vezi când intri în încăpere.
Un alt aspect important este paleta cromatică. Poţi crea un spatiu intim şi cald prin îmbinarea culorilor şi a texturilor.
Pentru un efect de senzualitate, foloseşte în zona duşului şi a vasului de toaletă nuanţe de alb şi violet. Dacă eşti o persoană romantică, alege un mobilier cu motive florale sau în stil vintage. Dacă preferi un design elegant, optează pentru unul clasic.Indiferent de stilul pe care îl alegi, cel mai important este să pui pasiune şi să te regăseşti în fiecare obiect care îţi decorează casa. Ai, însă, în vedere că atunci când o amenajezi pe cont propriu, s-ar putea să nu faci cele mai bune alegeri, mai ales în privința bugetului. Succes!
Posteaza comentariu