Lâna este un produs textil din ce în ce mai popular, indiferent dacă vorbim despre lâna de oaie, capră sau lamă și este unul dintre cele mai călduroase materiale.
În ceea ce privește cașmirul, aceasta este considerată o lână de lux după care multe dintre iubitoarele de modă sunt înnebunite. Puloverele din cașmir, de exemplu, nu au doar o textură foarte fină, ci sunt și cu mult mai călduroase decât cele din lână obișnuită, de oaie.
Pe de altă parte, mătasea este foarte fină, fluidă, nu ține de cald, dar arată minunat în combinație cu cașmirul.
Ce au în comun aceste materiale? Trebuie să le acorzi o îngrijire specială pentru a te bucura de hainele tale cât mai mult timp!
Acestea fiind spuse, iată cum speli corect aceste materiale delicate:
Care este temperatura la care poți spăla lâna și cașmirul?
Temperatura apei este foarte importantă atunci când vrei să speli hainele din lână sau cașmir pentru că există riscul ca acestea să “intre la apă”. Îți recomandăm să le speli la la 30 de grade.
Pe lângă apa fierbinte, frecarea și stoarcerea acestora sunt următorii inamici. Așadar, optează pentru un program delicat de spălare și alege întotdeauna un detergent specific acestor materiale delicate, inclusiv pentru matase.
Ce detergenți să alegi pentru țesături delicate?
La fel ca mătasea sau satinul, lâna și cașmirul au nevoie de un detergent cu efect de reparare a elasticității. Un astfel de detergent este Perwoll Wool&Silk, care repară fibrele prin îmbunătățirea semnificativă a elasticității lor. Astfel, hainele tale preferate din lână și cașmir nu se vor mai deforma datorită spălării la mașina, iar riscul de “a intra la apă” dispare.
Cum usuci corect hainele din lână, cașmir sau mătase
După ce programul de spălare s-a terminat, poți îndepărta excesul de apă cu ajutorul unui prosop pe care îl presezi ușor peste țesătură. Apoi, pune-le la uscat pe un suport, însă nu atârnate. Cel mai bine este să usuci astfel de țesături în aer liber.
Dacă ai pătat o bluză din cașmir sau lână, în funcție de intensitatea acesteia, adaugă detergent Perwoll Wool&Silk peste pată pentru a o înmuia, însă fără să freci țesătura, apoi pune pata sub un jet de apă rece. Poți face asta de două ori, apoi poți pune bluza la mașina de spălat.
Și pentru că stilul înseamnă mai mult decât a fi la modă, te invităm pe www.grijapentrustil.ro să ne arăți care sunt piesele vestimentare preferate de tine și poți câștiga produse Perwoll, vouchere de cumpărături la shop.andreearaicu.ro și chiar ținute de Revelion recomandate de Andreea Raicu.
Posteaza comentariu