Cum să mănânci crab la restaurant, conform bunelor maniere

Ai fost vreodată la restaurant și ți-a fost rușine să comanzi crab, pentru că nu știai care sunt regulile de etichetă pentru a mânca acest preparat delicios?
Cu mâna, cu furculița, cum scoți carnea de carapace? La toate aceste întrebări (și altele) vom răspunde mai jos. Iată cum poți să mănânci crab la restaurant!

Ce spun bunele maniere despre cum să mănânci crab la restaurant


În primul rând ai nevoie de răbdare. Îți va lua ceva timp să desfaci cleștii și carapacea crabului pentru a te bucura de gustul aromat al acestui preparat.
Din fericire, majoritatea restaurantelor îți oferă un ciocan special, care te ajută să cureți crabul mai ușor.

Înlătură picioarele crabului de la încheietură pe rând, printr-o mișcare prin răsucire. Poți folosi și un cuțit inserat la încheietură, pentru a face îndepărtarea mai ușoară. Pune deoparte picioarele și cleștii crabului.

Întoarce crabul pe spate.
Deschide "șorțul" crabului, adică partea care arată ca o secțiune mică de carapace suplimentară, rupe-l și aruncă-l. Ia partea superioară a carapacei într-o mână și cea inferioară în cealaltă mână și trage încet și cu grijă, ca și cum ai desface un senviș. Poți arunca partea de sus a carapacei. Recomandat este să te ajuți de un cuțit pentru a face acest pas din proces. 

Dacă este cazul, folosește un cuțit și pentru a curăța părțile galbene din interiorul carapacei, care nu sunt comestibile.

Corpul crabului se taie în două cu un cuțit.
Cu ajutorul unei furculițe, poți scoate carnea și o poți savura.

Revenind la picioarele de crab, separă-le de clești. Dacă ți-a pus restaurantul la dispoziție un spărgător special pentru crabi, folosește-l pentru a crăpa carapacea de pe picioare. Iar ajutându-te de o furculiță, poți scoate și carnea.

Pentru a sparge cleștii, folosește ciocanul pe care l-ai primit. Curăță resturile de carapace și folosește furculița pentru a te bucura de carnea de crab.
iulia-mirica