Pare dificil? În plus, vei scăpa de deșeurile suplimentare și te vei asigura că știi ce conține oțetul de mere până la ultimul ingredient. De asemenea, poți prepara oțet de mere din întregul măr, deci nu îți face griji dacă nu ai păstrat coaja sau miezul de la alte rețete făcute în prealabil. Dacă te hotărăști să păstrezi cojile și cotorul, ține-le în frigider, până strângi suficiente. Este important să reții că merele ecologice sunt cea mai bună opțiune pentru oțetul de mere făcut acasă, mai ales dacă folosești coaja.
Dacă nu găsești mere ecologice, atunci folosește doar pulpa mărului. Iată cum poți prepara și tu oțet de mere în propria bucătărie!De ce este atât de sănătos oțetul de mere?
Oțetul de mere se face prin fermentație și este bogat în substanțe nutritive, inclusiv calciu, potasiu, fosfor și maneziu. Multe persoane spun că stimulează digestia, atenuează arsurile la stomac, restabilește pH-ul pielii și diminuează probleme pielii, cum ar fi mătreața și eczemele. Iar studiile sunt de aceeași părere.
Însă nu toate tipurile de oțet de mere sunt la fel.
Pentru a beneficia de avantajele sale, oțetul de mere pe care îl cumperi trebuie să fie nefiltrat și nepasteurizat, inclusiv să conțină bacteriile bune care se dezvoltă în timpul procesului de fermentație. Iar acest lucru nu este întotdeauna valabil pentru oțetul de mere cumpărat din magazin, în special cel prelucrat.Rețetă de oțet de mere
Ingrediente
un borcan curat
coaja și cotorul de la mere organice (suficient cât să umple 3/4 din borcan)
zahăr organic, nerafinat
apă filtrată
un borcan mai mic
tifon
elastice
Mod de preparare
Umple borcanul mare cu resturile de la mere sau cu mere mărunțite. Apoi, într-o cană cu apă, dizolvă o lingură de zahăr.
Toarnă conținutul în borcan. Mai adaugă puțină apă dacă este nevoie, astfel încât resturile sau merele să fie complet scufundate. Scufundă mai bine resturile de mere cu ajutorul unui borcan mic de sticlă. Apoi acoperă borcanul cu tifon și stabilizează tifonul cu un elastic de bucătărie. Lasă borcanul într-o zonă rece și întunecată timp de trei săptămâni.Trebuie să verifici borcanul la fiecare câteva zile pentru a te asigura că nu s-a format mucegai și că resturile sau merele sunt mereu scufundate în apă. După cele trei săptămâni, strecoară compoziția, aruncă resturile de mere și păstrează lichidul în borcan.
Acoperă iar borcanul cu tifon și lasă-l să stea încă 4 săptămâni în aceeași zonă rece și întunecată. Amestecă la fiecare două sau trei zile. Când oțetul de mere devine acid, este momentul să schimbi tifonul cu un capac.
Posteaza comentariu