Cum să faci o tartă delicioasă pentru Revelion. 5 rețete fără coacere
2 din 6
Tartă fără coacere cu ciocolată - Nigella Lawson
Pentru iubitorii de ciocolată, aceasta va fi tarta perfectă.
Pentru bază
28 de biscuiți de ciocolată cu cremă (gen Oreo)
50 de grame de ciocolată neagră (cu peste 70% cacao)
50 de grame de unt nesărat, la temperatura camerei
1/2 linguriță cu sare de mare
Pentru cremă
100 grame de ciocolată neagră (cu peste 70% cacao)
25 de grame de amidon de porumb
60 mililitri de lapte integral
50 de mililitri de smântănă lichidă grasă
50 de grame de pudră de cacao
2 lingurițe de cafea instant
75 de grame de zahăr
2 lingurițe cu ulei de măsline extravirgin
3/4 linguriță cu sare de mare
Se unge forma pentru tartă cu puțin ulei.
Biscuiții se fărâmițează în robotul de bucătărie și se toarnă într-un bol.
Ciocolata pentru bază se fărâmițează în robotul de bucătărie și se amestecă cu biscuiții, untul și sarea. Se mixează încă puțin pentru a prinde consistență, după care se presează aluatul obținut în forma pentru tartă. Se lasă la frigider timp de 2 ore ca să se întărească bine.
Ciocolata necesară pentru cremă se taie mărunt.
Amidonul de porumb se amestecă cu laptele într-o cană.
Smântâna se pune într-o cratiță, adaugă ciocolata, cafeaua instant, zahărul, uleiul de măsline și sarea de mare. Se lasă cratița pe foc mic spre mediu și se amestecă până când se omogenizează toate ingredientele.
Se ia cratița de pe foc și se adaugă amestecul cu amidon și lapte. Se mixează bine, după care se mai lasă pe foc mic încă 10 minute, amestecând continuu cu o lingură de lemn fără să lași crema să fiarbă.
Se toarnă crema într-un bol, se pune o foaie de copt mototolită și umedă exact peste cremă pentru a preveni formarea unei cruste. Se lasă la frigider timp de 15 minute, după care se toarnă peste baza tartei.
Se lasă peste noapte la frigider, iar înainte de servire trebuie lăsată 10 minute la temperatura camerei.
Posteaza comentariu