Ouăle sunt foarte versatile şi îţi permit să faci o mulţime de combinaţii pentru a obţine o mâncare exact pe gustul tău. Pe lângă faptul că au un conţinut ridicat de
Cum să faci norişori de ouă?
Pentru a obţine acest preparat aspectuos trebuie să separi albuşurile de gălbenuşuri. Albuşurile trebuie mixate bine, exact cum ai proceda pentru a face bezea, după care poţi să adaugi bucăţi de şuncă, ceapă verde, ardei, cascaval ras sau orice alt ingredient preferat.
Pune câte o lingură din spuma de albuşuri într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, făcând o adâncitură în mijloc unde vei pune gălbenuşul. Se asezonează cu sare şi piper proaspăt măcinat şi se introduce tava la cuptorul încins în prealabil la 230 de grade Celsius. Se lasă timp de 5-7 minute, astfel încât gălbenuşul să rămână moale.
Se serveşte pe pâine prăjită sau crackerşi din secară, alături de felii de avocado, ardei roşu, rucola sau somon afumat. Norişorii de ouă constituie un mic dejun hrănitor sau un brunch perfect pentru zilele libere în care ai chef să te răsfeţi cu ceva bun.
Posteaza comentariu