Cu siguranţă că ai văzut foarte multe fotografii apetisante cu clătite pufoase aşezate una peste alta, îmbibate în sirop de arţar şi cu o mulţime de fructe sau îngheţată de vanilie care se topeşte lent peste preparatul cald. De ce să nu faci acasă aceste clătite americane pe care le poţi combina cu ingredientele tale preferate!
Un mic truc pe care îl poţi folosi de fiecare dată este acela de a include în aluat fie afine, chipsuri de ciocolată, banane, stafide sau orice alt ingredient care se află în topul preferinţelor personale. De asemenea, reţine că prin includerea laptelui bătut în aluatul pentru clătite acestea vor deveni mai pufoase.
Cum să faci cele mai pufoase clătite americane
- 130 de grame de făină
- 1 linguriţă cu praf de copt
- 1/4 linguriţă cu bicarbonat de sodiu
- 1/4 linguriţă cu sare
- puţin zahăr
- 1 ou
- 240 mililitri de lapte bătut
- 3 linguri cu unt topit
Se amestecă într-un bol făina cu praful de copt, bicarbonatul, sarea şi zahărul.
Într-un bol separat se amestecă oul cu laptele bătut şi untul topit, după care se combină cu ingredientele uscate.
Amestecul de clătite se poate lăsa la frigider timp de 24 de ore dacă preferi.
După ce se unge tigaia cu puţin unt/ulei se toarnă câte o lingură din amestecul de clătite. Când se formează bule de aer deasupra poţi să întorci clătita.
Vezi în galerie şi câteva imagini care te pot inspira să faci cele mai inedite combinaţii pornind de la reţeta de bază!
Foto: pinterest.com
Posteaza comentariu