Ingrediente
- 1 pachet de foi de cremșnit deja preparate
- 250 mililitri de frișcă
- 1/2 litru de lapte
- 4 ouă medii
- 4 linguri de făină
- 8 linguri de zahăr
- 1 pliculeț de zahăr vanilat
Mod de preparare
Dificulate: ușoară
Timp preparare: 45 minute
Nr. porții: 8-10
Într-un bol mare, se amestecă 100 de mililitri de lapte cu făina. Într-o oală, se adaugă restul de lapte, alături de ouă și cele două tipuri de zahăr. Se pune oala pe foc, la temperatură medie, și se amestecă în mod constant cu o lingură de lemn.
Când atinge punctul de fierbere compoziția, se adaugă și făina amestecată cu lapte și se lasă în continuare pe foc, amestecând. În momentul în care se îngroașă compoziția, crema este gata. Se închide focul și se lasă la răcit. Ulterior, cu ajutorul unui mixer, se mai amestecă puțin crema, pentru a obține o textură mai fină.
Într-o tavă, tapetată cu hârtie de copt, se pune prima foaie de cremșnit, se toarnă crema răcită în prealabil, se întinde bine, se adaugă și frișca, se întinde iar cu o spatulă sau chiar și cu un cuțit cu lama mare, se pune și cealaltă foaie de cremșnit și se lasă la frigider peste noapte. A doua zi, poți presăra cremșnitul cu zahăr pudră, după care trebuie neapărat să-l savurezi alături de cei dragi.
Posteaza comentariu