Nu ai nevoie de prea multe ingrediente pentru această rețetă și sunt în special produse de bază, pe care oricum le ai în bucătărie. Iată de ce ai nevoie și cum să prepari salata de cartofi cu maioneză:
Ingrediente:
6 cartofi albi, de mărime medie
3 linguri cu oțet alb
2 fire de țelină, tocate mărunt
6 fire de ceapă verde, tocate mărunt
5 ouă fierte tare
1 cană și jumătate de maioneză
1 lingură cu muștar clasic
sare și piper după gust
boia dulce pentru decor, opțional
Mod de preparare:
Pune cartofii cu coajă la fiert într-o oală cu apă rece și adaugă o linguriță cu sare.
După ce apa începe să fiarbă, lasă la foc potrivit timp de aproximativ 15 minute sau până când cartofii pot fi pătrunși cu furculița.
Scurge apa și lasă la răcit suficient încât să-i poți curăța.
Curăță cartofii și taie-i în cuburi.
Pune-i într-un bol mare, stropește-i cu oțet și amestecă.
Lasă-i la răcit timp de 15 minute, apoi adaugă firele de țelină și ceapă verde tocate mărunt.
Taie patru ouă în bucăți potrivite și adaugă-le peste amestecul de cartofi.
Într-un alt bol, amestecă maioneza, muștarul, sarea și piperul.
Adaugă peste cartofi și amestecă cu grijă, pentru ca bucățile de cartofi să nu se sfărâme.
Taie oul rămas în felii subțiri și așază-le deasupra salatei.
Poți presăra un praf de boia dulce pentru decor..
Pune bolul cu salată la frigider timp de o oră îanite de servire sau lasă-l peste noapte.