Ingrediente
6 cartofi albi medii
3 linguri de oțet
2 tulpini mari de țelină, tăiate cubulețe
6 cepe verzi, tăiate cubulețe
5 ouă fierte tare, decojite
1/2 cană de maioneză
1 lingură de muștar
1 1/2 linguriță de semințe de țelină
sare și piper negru proaspăt măcinat
boia de ardei
Mod de preparare
Dificultate: ușoară
Timp preparare: 30 minute
Nr. porții: 3-4
Cartofii se pun într-o oală cu apă sărată și se lasă la fiert. Când apa atinge punctul de fierbere la temperatură ridicată, se dă focul mai încet și se mai lasă încă 10-15 minute cartofii la gătit sau până când poți introduce cu ușurință o furculiță în aceștia. Se scurge apa și se lasă cartofii să se răcească.
Se curăță cartofii de coajă și se taie în bucăți mari. Se transferă cartofii într-un bol mare și se stropesc cu oțet. Se amestecă puțin, după care se lasă încă 15 minute. Se adaugă țelina și ceapa verde tocate mărunt. 4 din ouăle fierte se taie și se adaugă în bol.
Într-un bol mediu, se amestecă maioneza cu muștarul, semințele de țelină, sarea și piperul. Se adaugă acest sos în amestecul de cartofi și se mai condimentează cu sare și piper dacă este nevoie.
Se taie ultimul ou în felii subțiri și se pun feliile deasupra salatei. Poți presăra și puțină boia de ardei dacă vrei. Se lasă la frigider cel puțin o oră înainte de a servi salata.