Am mai discutat intr-un articol anterior despre fantani si despre locurile in care puteti sa le gasiti (daca va multumesc cele aparute pe piata romaneasca). Daca simtiti totusi ca nu vi s-ar potrivi decat ceva creat de dvs., va invit sa parcurgem impreuna cativa pasi care va vor ajuta sa obtineti o fantana pe placul dvs.
Creati-va fantana dupa dorinta inimii
Este usor sa va creati propriul design. Lasati-va imaginatia libera. Va puteti ghida si dupa urmatoarele sfaturi:
Vasul
Puteti gasi in magazine o varietate de forme, culori si marimi. Sau daca aveti un atelier de creatie, va puteti modela singur/a vasul.
Pietrele
O alta componenta esentiala a fantanilor de apartament sunt decoratiunile sau obiectele introduse in vas, peste care va curge apa.
Puteti folosi pietricele, pietre de rau, bile de sticla, scoici sau chiar cioburi de sticla colorata gasite la mare (care au marginile rotunjite de nisip si valuri).
De asemenea, puteti gasi bucati mai plate de roca pe care sa le puneti una peste cealalta. Este bine sa le asezati astfel incat sa aiba un loc liber pe mijloc pe unde sa curga apa.
Lumina
Daca ati ales un vas transparent, puteti folosi lumini subacvatice speciale care sa creeze o atmosfera feerica.
Alte elemente
In vas puteti adauga cristale, lumanari sau aparate care sa creeze aburi sau ceata, plante vii sau artificiale, flori.
Pompa
Este cea care pune apa in miscare. Mergeti la magazine specializate care vand elemente pentru acvarii sau in marile magazine in care se gasesc diverse decoratiuni pentru casa si gradina.
Asamblarea fantanii
Pompa se va pune pe fundul vasului si va fi acoperita de pietre. Lasati liber locul prin care apa va curge prin fantana.
Adaugati apoi decoratiunile dorite. Firul electric al pompei va fi introdus in priza. Turnati apa (distilata) in vas si porniti intrerupatorul pompei. Dupa cateva incercari de ajustare a debitului pompei (daca are aceasta optiune), veti obtine o minunata fantana de apartament creata de dvs.!
Ce efecte au fantanile
Fantanile au un efect de calmare asupra oamenilor si animalelor. Unor oameni le place sa asculte apa curgand, in timp ce altii prefera ca fantanile sa nu faca zgomot. Acest lucru se realizeaza cu ajutorul unor pompe cu debit reglabil.
Apa este unul dintre elementele care creeaza liniste in casa dvs. In plus fata de influenta pacificatoare, susurul apei poate masca zgomotul strazii, poate racori camerele si pastra umiditatea aerului.
Le puteti folosi chiar si pentru a aromatiza aerul: adaugati doua-trei picaturi de ulei parfumat in apa si mirosul placut va starui in camera mult timp.
Intretinerea si functionarea fantanilor de apartament
Este usor sa intretii o fantana de apartament. Sunt usor de asamblat (daca ati cumparat partile componente separat) si nu arunca apa pe mobila pe care le-ati plasat:
- ca sa porneasca nu trebuie decat sa le umpleti cu apa, sa le introduceti in priza si sa apasati pe butonul care declanseaza pompa care pune apa in circulatie;
- nu exista nici un mister in modul de functionare al fantanilor. Apa curge prin fantana cu ajutorul unor furtunase si al pompei ascunse in vas;
- pompele functioneaza intreaga zi fara a avea nevoie de intretinere prea des. Unele au chiar presiunea reglabila, putand astfel sa ajustati inaltimea jetului de apa. Pompa trebuie curatata cel putin o data pe luna;
- dezasamblati fantana si curatati pompa cu ajutorul apei. Vasul care constitutie de fapt fundatia fantanii trebuie sa fie impermeabil, nelasand apa sa iasa prin porii materialului din care este facut;
- folositi apa distilata. Din cand in cand mai adaugati apa in vas pentru a o inlocui pe cea care s-a evaporat. Pompa se va strica daca o lasati sa functioneze in gol;
- pentru siguranta dvs., atunci cand va asamblati fantana, aveti grija sa puneti firul electric astfel incat sa nu poate curge apa din fantana in priza. Puteti lasa firul sa atarne mai jos decat priza, astfel incat apa sa se scurga pe jos.
In Romania se gasesc mai greu partile componente necesare pentru crearea unei fantani: incercati la magazinele mari care comercializeaza decoratiuni pentru case si gradini. Daca aveti posibilitatea, cautati pe Internet pagini specializate in vanzarea de fantani sau de accesorii.
Puteti comanda fantani pe Internet si in Romania
Daca munca pentru crearea unei fantani nu va este la indemana sau nu gasiti materialele necesare, puteti alege sa comandati fantana pe pagina de web www.fengshui-traditional.ro/resurse/fantani Fengshui. In orice caz, dupa ce veti pune o fantana in casa, fie in pozitia indicata intr-o expertiza Fengshui traditional (personalizata pentru casa dvs.), fie pur si simplu unde simtiti ca ar sta mai bine, veti avea parte de o atmosfera mai linistita si plina de pace.
Comentarii (3)
Eu personal am cautat atat de mult timp sa gasesc ceva care sa fie bine informat, sa aibe exact ce caut, in detaliu si bine scris. Eram de-a dreptul saturata de toate aburelile si cuvintele extra pe care toata lumea le tot toarna si zic, uite ia articol! Dar cu toate astea tot vizitam toate comunitatile feminine, intr-un fel si acum ma amuza unele articole. Dar am gasit intr-un final exact ce cautam, informatii pertinente, cu feedback de la autori si un grad ridicat de interactivitate... asa ca, daca chiar cautati ceva ok sa cititi, www.lifestory.ro s-ar putea sa aiba exact ce cautati.
eu zic sa stai linistita sa nu incerci , aplicat gresit aduce marii probleme eu am patito pe pielea mea ,, si nu numi am chemat si asa numiti 2 maestrii ai feng shui si ma costat o groaza de bani toate aplicatile si tot rau a fost chiar mai rau ca ininte de a aplica feng shui,,,,, MA POTI CONTACTA PE ID SI I-TI POT SPUNE MAI MULTE DESPRE ACESTA ARTA casatopnord
pot sa fac singur o expertiza fengshui,personalizata pentru casa mea? cum se procedeaza?
Posteaza comentariu