Cum să amenajezi un living mic. 10 trucuri care îl fac să pară spațios
Alege o paletă de culori deschise
Este ușor să-i oferi unui spațiu mic o atmosferă relaxată dacă alegi o paletă monocromatică în tonuri deschise. Iar pentru ca livingul tău să nu pară rece și șters, folosește accente de culoare sau lemn natur, care lasă senzația de căldură și confort.
Folosește textura
Atunci când spațiul este foarte mic, folosește-l la maximum cu ajutorul mobilierului de dimensiuni reduse. De exemplu, în livingul din imagine a fost folosită o canapea pentru două persoane pentru o zonă confortabilă și două măsuțe cu spațiu pentru depozitare. Elementele texturale așa cum sunt masa din ratan împletit și veiozele cu striații reduc efectul șters al schemei cromatice neutre.
Obține un efect elegant cu piese statement
Nu ai nevoie de prea multe lucruri pentru a obține un efect statement elegant. În acest caz, mobilierul și accesoriile din materiale cu aspect luxos și culori șic fac livingul mic să pară foarte elegant și prețios. Masa din marmură este un element central cae atrage privirea, iar oglinda și detaliile aurii oferă un plus de luminozitate și un aspect ce inspiră lux.
Optează pentru o canapea colțar
O canapea în forma literei L este modalitatea perfectă de a folosi la maximum spațiul dintr-un living mic. Măsuțele de cafea care se pot stivui oferă, de asemenea, mai mult spațiu, fiind deosebit de practice. Fotoliul împletit este în același timp stylish și compact, dar fără să încarce vizual încăperea.
Încearcă pereții albi și mobilierul de culoare închisă
Mobilierul de culoare închisă adaugă adâncime din punct de vedere vizual unui living mic. Secretul este să ai lumină naturală din plin, pentru ca încăperea să nu pară încărcată și apăsătoare. Asociază plante înalte dacă tavanul livingului tău este înalt. Vei reuși să pui în valoare înălțimea camerei și să creezi în același timp efectul vizual de spațiu larg și aerisit.
Adaugă livingului tău un plus de confort
Atunci când spațiul este restrâns, alege piese confortabile la scară mică, așa cum este canapeaua cu perne pufoase și husă textilă din imagine. Măsuțele stivuibile se pot extinde, devenind o masă de cafea în toată regulă, fără să ocupe prea mult spațiu atunci când nu sunt folosite.
Include plante și flori naturale
Ai putea crede că într-un living mic nu ai de ce să incluzi plante decorative, având în vedere spațiul și așa restrâns. Dar este de preferat să alegi plantele în locul oricăror alte piese decorative, pentru că acestea îi conferă livingului tău un plus de prospețime și naturalețe. De asemenea, pot purifica aerul, un detaliu deloc de neglijat pentru o cameră mică.
Transformă un colț într-un living
Este suficient să decorezi corect un colț mai puțin folosit al locuinței tale pentru a obține un spațiu ce arată exact ca un living în miniatură. Definește spațiul folosind o canapea, un covor și adaugă un aer sofisticat trnsformând un perete într-o galerie. O măsuță de cafea de dimensiuni mici accentuează efectul unei camere de zi perfect funcționale. Poți să folosești acest truc în garsoniere, pentru a împărți camera într-o zonă de living și zonă de dormit.
Folosește vopseaua pentru a defini o zonă de living
Un perete într-o nuanță deschisă de galben reușește să definească un spațiu de tip living într-o garsonieră. Două piese mici de mobilier, precum măsuțele de cafea, dar și canapeaua cu două locuri și fotoliul reușesc să creeze un living perfect definit chiar și acolo unde nu există unul.
Combină pereții albi cu mobilierul colorat
Când vine vorba de a crea un living simplu, poți să folosești cu succes culoarea. Iar pentru ca rezultatul să fie impecabil, păstrează pereții perfect albi, apoi adaugă elemente colorate, precum mobilierul în nuanțe îndrăznețe și accesoriile multicolore.