Simţi că pur şi simplu nu poţi să mai respiri în casă din cauza căldurii? Dacă aerul condiţionat nu îţi prieşte, există şi metode ceva mai naturale de a menţine temperaturile sub
Simţi că pur şi simplu nu poţi să mai respiri în casă din cauza căldurii? Dacă aerul condiţionat nu îţi prieşte, există şi metode ceva mai naturale de a menţine temperaturile sub control în casa ta.
Iată câteva sugestii:
Umiditate scazută
Umiditatea face ca aerul să pară şi mai fierbinte. Pentru a menţine o temperatură joasă, este necesar să reduci, atât cât este posibil, umiditatea.
Poţi face asta cu un dezumidificator, un aparat de mici dimensiuni care menţine aerul respirabil.
Protecţie pentru ferestre
Plasează pe ferestre folii de protecţie solară şi termică. Acestea reduc nivelul de căldură care pătrunde prin ferestre. Foloseşte folii detaşabile, pe care să le îndepărtezi cu uşurinţă atunci când ai nevoie de lumină.
Ventilează aerul
Ventilatoarele sunt o alternativă economică pentru aparatele de aer condiţionat, dar nu sunt la fel de eficiente.
Cu toate acestea, accelerează circulaţia aerului în încăpere şi îi reduce temperatura cu până la 3 grade.
Aeriseşte dimineaţa, la primele ore
În zilele caniculare de vară, cele mai scazute temperaturi se înregistrează dimineaţa, înainte de răsăritul soarelui. Acum este momentul să aeriseşti casa şi să laşi aerul răcoros să pătrundă. Imediat ce se încălzeşte, este obligatoriu să închizi ferestrele.
Perdea de copaci
O perdea de copaci în faţa casei reduce considerabil temperatura interioară.
Dacă te hotărăşti să plantezi copaci în apropierea locuinţei tale, alege-i pe cei cu un foliaj bogat precum tei, plop, castan, dar poţi alege şi pomi fructiferi precum cireş, vişin sau cais. Astfel te asiguri că pe viitor verile tale vor fi mai răcoroase.
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă