Construcția este atât de bine integrată în mediul în care se află încât este aproape invizibilă pentru cei care trec pe lângă ea.
"Să faci o plimbare prin grădină înseamnă să te plimbi pe acoperișul casei fără să realizezi că te afli pe acoperiș", spune Javier Senosiain, potrivit boredpanda.com. Arhitectul mexican este renumit pentru creațiile sale de arhitectură organică. Acesta a construit până în prezent case inspirate de forma unui șarpe, a unui rechin sau sub formă de floare.
"Scopul este să realizăm un mediu similar cu cel natural", mai spune arhitectul.
Deși interiorul casei este asemănător unei peșteri subterane, acesta este conectat cu exteriorul printr-o fereastră masivă.
"Această casă semi-îngropată este mai luminoasă decât casele convenționale pentru că ferestrele pot fi poziționate oriunde, iar domurile permit pătrunderea luminii soarelui de sus. Ventilația este asigurată de forma aerodinamică ce permite ciruclația liberă a aerului în interiorul său", declară specialistul.
Casa are ca model o păstaie de arahidă și este compusă din două spații conectate printr-un pasaj îngust. Include living, bucătărie, baie și dormitor.
Cum arată o casă organică: Este perfect integrată în natură și pare o locuință pentru hobiți
Concepută de renumitul arhitect mexican Javier Senosiain, această casă din anul 1985 este un exemplu perfect de "arhitectură organică", ce ia forma elementelor din natură și are un impact minim asupra mediului.
Posteaza comentariu