Spațiul pe care îl ai la dispoziție poate fi eficientizat cu ușurință dacă optezi pentru soluții ingenioase, mobilier funcțional și culori potrivite. De asemenea, nu-ți fie frică să experimentezi și să incluzi elemente care credeai până în prezent că sunt specifice unei bucătării mari. Iată câteva sugestii specifice fiecărui tip de bucătărie mică:
Regula triunghiului
Planificarea spațiului dintr-o bucătărie poate fi mai eficientă dacă urmezi clasica regulă a triunghiului.
Aceasta presupune așezarea celor 3 elemente cheie din bucătărie - chiuveta, aragazul/plita/cuptorul și frigiderul - într-o formă care permite celui care gătește să se miște liber și să aibă totul la îndemână. Într-o bucătărie de mici dimensiuni poate fi mai simplu sau mai greu de asigurat o astfel de formă, în funcție de layout-ul bucătăriei tale.Dacă aceste puncte principale sunt aşezate prea aproape, vor apărea probleme atunci când vrei să deschizi un sertar sau o ușă ori nu va exista suficient spațiu pentru pregătirea mâncării. Citește continuarea pe divahair.ro
Dacă nu ai posibilitatea să urmezi această regulă, încearcă să amplasezi aparatele electrocasnice și corpurile într-o manieră care permite o mișcare cât mai simplă și rapidă.