Cuba Libre, un cocktail cu aromă de Havana

Această băutură este una care a făcut istorie în anii '70-'80, însă a revenit la modă în anii 2000, sub denumirea de „Cola cu rom“. După cum îi spune şi denumirea, este un cocktail originar din Cuba şi se bea, de preferat, în zilele însorite.

Această băutură este una care a făcut istorie în anii '70-'80, însă a revenit la modă în anii 2000, sub denumirea de „Cola cu rom“. După cum îi spune şi denumirea, este un cocktail originar din Cuba şi se bea, de preferat, în zilele însorite.

Ingrediente

150 ml Cola

30 ml rom alb

20 ml zeamă de lămâie

2 cuburi de gheaţă

1 lămâie

Mod de preparare

Se freacă marginea paharului cu o lămâie, după care se adaugă cuburile de gheaţă.

Turnăm în pahar zeama de lămâie, romul şi cola.

Tăiem lămâia în bucăţi egale şi punem în pahar 2-3 felii.

Pe marginea paharului punem o altă felie, pentru decor, şi folosim un pai pentru a savura băutura.