Cotlet de porc fără os la tavă

Învață să prepari corect carnea de porc pentru a te bucura de o masă delicioasă și sănătoasă. Iată o rețetă simplă care va fi pe placul întregii familii.

Ingrediente:

  • 1 kilogram de cotlet de porc fără os, curăţat de grăsime şi de piele;
  • 2 cepe roşii potrivite;
  • 2 morcovi potriviţi;
  • 1 căpăţână de usturoi;
  • ulei de măsline;
  • sare;
  • piper;
  • rozmarin.

 

Mod de preparare:
Cotletul se unge cu ulei de măsline apoi se condimentează cu sare, piper şi frunzele de rozmarin (proaspete sau uscate), tăiate mărunt. Cepele şi morcovii se taie în sferturi, căpăţâna de usturoi se taie pe jumătate şi se aşază pe fundul tăvii, formând un pat deasupra căruia se pune cotletul.

Se introduce la cuptor pentru 60-75 de minute. Se scoate, se lasă 15 minute acoperit cu folie de aluminiu sau hârtie cerată şi se taie în felii de 1 – 2 cm grosime.