- 1 kilogram de cotlet de porc fără os, curăţat de grăsime şi de piele;
- 2 cepe roşii potrivite;
- 2 morcovi potriviţi;
- 1 căpăţână de usturoi;
- ulei de măsline;
- sare;
- piper;
- rozmarin.
Mod de preparare:
Cotletul se unge cu ulei de măsline apoi se
condimentează cu sare, piper şi frunzele de rozmarin (proaspete sau
uscate), tăiate mărunt. Cepele şi morcovii se taie în sferturi, căpăţâna
de usturoi se taie pe jumătate şi se aşază pe fundul tăvii, formând un
pat deasupra căruia se pune cotletul. Se introduce la cuptor pentru
60-75 de minute. Se scoate, se lasă 15 minute acoperit cu folie de
aluminiu sau hârtie cerată şi se taie în felii de 1 – 2 cm grosime.
Posteaza comentariu