Conopida murata

Este foarte buna si inedita. Utila, fie drept garnitura, pe un platou cu muraturi, fie simpla, alaturi de carne sau mancaruri care merg cu muraturi.

Este foarte buna si inedita. Utila, fie drept garnitura, pe un platou cu muraturi, fie simpla, alaturi de carne sau mancaruri care merg cu muraturi.

Ingrediente:

o conopida mare, boabe de piper, o foaie de dafin, marar uscat, sare, apa, otet, o radacina mica de hrean.

Preparare:

Rupe conopida in bucatele si spal-o bine. Pune buchetele de conopida in borcan, adauga hreanul taiat betisoare, piperul boabe si mararul uscat. Pune la fiert apa, masurata, si adauga cateo lingura cu sare, pentru fiecare litru.

Dupa ce apa clocoteste, lasa-o sa fiarba trei-patru minute cu clocote mari. Da deoparte si adauga o lingura de otet pentru fiecare litru de apa. Pune apa fierbinte, incet peste conopida. Sigileaza borcanul. Daca vrei si indraznesti, poti adauga si un ardei iute mic si rosu, intreg.
Este buna de mancat dupa aproximativ trei-patru saptamani, poate fi pastrata pana la sase luni la loc rece si intunecat.