Fie că ți-au rămas câțiva cartofi fierți de când ai făcut piure sau ai puțin timp pentru a curăța și pune la fiert niște cartofi, în câțiva pași simpli vei reuși să faci un preparat pe care toată familia îl va îndrăgi. Această rețetă le oferă cartofilor un plus de savoare, cu ajutorul parmezanului. Dacă ți-e poftă de ceva crocant, cu brânză, iată cum poți face clătite din cartofi cu parmezan!
Ingrediente
2 căni de cartofi fierți pasați
2 linguri de ceapă verde sau arpagic tocat mărunt
1 albuș mare de ou
1/4 cană de pesmet asezonat cu sare și piper
2 linguri de parmezan proaspăt ras
2 linguri de ulei de măsline
pentru servit:
sos de mere
smântână
Mod de preparare:
Dificultate: ușoară
Timp preparare: 30 minute
Nr. porții: 4
Se curăță 3-4 cartofi mari, se clătesc sub un jet de apă rece și se adaugă într-o oală cu apă.
Se lasă să fiarbă, până când poți introduce cu ușurință vârful unei furculițe în ei. Se scurge apa din oală și se pasează cartofii.Cartofii fierți pasați se adaugă într-un bol și se amestecă bine împreună cu arpagicul sau ceapa tocată mărunt, albușul de ou bătut în prealabil și pesmetul.
Pe o altă farfurie, se amestecă parmezanul cu extra pesmet.
Apoi, se împarte amestecul de cartofi în opt părți egale, se aplatizează puțin, după care se trec prin pesmetul cu parmezan.Se pune o lingură de ulei într-o tigaie. După ce se încinge uleiul, se adaugă patru clătite în tigaie și se gătesc 3-4 minute pe fiecare parte sau până când se rumenesc. Se repetă aceiași pași pentru clătitele rămase.
Se servesc cu sos de mereu și smântână sau chiar și iaurt grecesc, dacă vrei o alternativă mai sănătoasă.
Le poți servi chiar și la prânz, împreună cu o salată.