Probabil ca ai incercat deja clatite cu ciocolata, inghetata sau gem, insa ce zici de dovleac? Daca esti curajoasa si iti plac combinatiile inedite, atunci aceasta reteta este pentru tine.
Ingrediente si cantitati:
1 ceasca de faina
1/2 ceasca de dovleac gatit si facut piure
1 lingura cu zahar
1 ceasca de lapte degresat
2 oua (albusul separat de galbenus)
2 lingurite cu apa minerala
1/4 lingurita cu sare
1/2 lingurita cu scortisoara macinata
2 linguri cu ulei
Mod de preparare:
1. Amesteca faina, zaharul, sarea si scortisoara intr-un vas.
2.
3. Cu ajutorul unui mixer, bate albusurile spuma si adauga-le in compozitie.
4. Toarna 1/4 ceasca de compozitie intr-o tigaie pentru clatite, cu putin ulei incins, si astfel ai gatit prima clatita. Cand sunt toate gata, serveste-le cu sirop de fructe.