Deşi trendul a început de anul trecut când un faimos chef al unui restaurant din Lisabona a creat acest desert, chocolate bomb sau chocolate flower a ajuns să facă furori în întreaga lume, fiind introdus şi în meniurile unor localuri de la noi.
Nu ai cum să nu rămâi de-a dreptul fascinat când vezi cum curg valuri de caramel care topesc ciocolata care poate să ascundă o negresă, îngheţată cu fructe de pădure sau macarons.
Indiferent că este chocolate bomb sau chocolate flower, acest desert îţi lasă gura apă, astfel că nici nu este de mirare că a ajuns să fie apreciat în întreaga lume. Deserturile cu ciocolată sunt în general cele mai consumate, iar din dorinţa de a aduce ceva nou, marii bucătari au ajuns la combinaţii inedite care să aibă şi o prezentare inedită. După ce te minunezi cum se topeşte ciocolata sub sosul de caramel, descoperi îngheţata, macarons sau brownies combinate cu fructe de pădure proaspete care se potrivesc perfect cu ciocolata şi caramelul din farfurie.
Dacă vrei să ştii cum să prepari acasă acest desert iată două filmuleţe care te pot ajuta să încerci o reţetă nouă care va uimi pe toată lumea.