Chipsurile din banane şi mere sunt o alternativă sănătoasă la cele din cartofi. Poţi să le iei cu tine oriunde şi vei avea mereu la îndemână o gustare delicioasă şi sănătoasă.
Am încercat din magazinele naturiste diverse mărci de chips din banane şi recunosc că la început nu am fost foarte atrasă de ideea de a mânca banane deshidratate. Îmi plac atât de mult bananele în stare proaspătă, încât am fost convinsă că nu are niciun rost să le consum deshidratate. Dar, m-am înşelat :)
După ce am testat chipsurile din banane pe care le-am găsit în comerţ am zis să le dau o şansă şi să încerc să le fac acasă cu ajutorul deshidratorului.
În schimb eu am ales să le deshidratez pentru a le păstra mare parte din nutrienţi.
Ingrediente necesare
- 4 -5 banane, feliate în rondele;
- 1-2 mere, tăiate felii subţiri;
- zeamă de lămâie;
- miere de albine naturală.
1. Se amestecă zeama de lămâie cu puţină miere de albine şi se dau bananele/merele prin aces sirop.
2. Se pun rondelele pe tăvile deshidratorului şi se lasă la temperatura de 40 de grade mult şi bine. Eu le-am deshidratat în etape, dar în total cred că au fost vreo 12 ore. Nu ştiu cum ar ieşi dacă le-aş pune în cuptor, pe foc mic, dar am să încerc cât de curând. (Foto: Ioana Maroşan)
Poftă bună!
Posteaza comentariu