Ingrediente
Pentru blat:
85 g de biscuți digestivi pisați
50 g de unt nesărat, topit
Pentru umplutură:
1 plucleț de gelatină
15 ml de apă rece
650 g cremă de brânză
150 g de zahăr
450 g de căpșune proaspete
170 g de afine proaspete
170 g de zmeură proaspătă
120 g de frișcă din smântână
Mod de preparare
Pentru blat:
Amestecă biscuiții pisați cu untul topit.
Așază într-un strat uniform pe fundul unei tăvi cu margine detașabilă și presează bine. Pune la frigider.Pentru umplutură:
Pune apa într-o crăticioară, adaugă gelatina și lasă să se dizolve timp de un minut.
Pune crăticioara pe aragaz la foc minim și amestecă cână când gelatina este complet dizolvată. Ia de pe foc și lasă la răcit.
Păstrează câteva fructe de pădure pentru decorat, apoi adaugă restul de căpșune, afine și zmeură în blender și pulsează de câteva ori până când sunt tocate în bucăți mari.
Nu le face piure.Amestecă bine crema de brânză într-un bol mare până când devine pufoasă.
Adaugă zahărul și bate iar bine pentru a-l încorpora complet.
Adaugă fructele de pădure tocate și apa cu gelatină, amestecând cu grijă pentru ca toată compoziția să fie omogenă.
Toarnă compoziția peste aluat, nivelează cu un cuțit și pune la frigider, unde ar trebui să stea cel puțin 6 ore.
Înainte de servire îndepărtează marginea tavei, feliază și decorează cu frișcă și fructele de pădure rămase.