Răcoritor si acrişor, este desertul pe gustul oricui. Reţeta se prepară fără foc, nu conţine produse animale si este 100% sănătoasă.
Ingrediente pentru crustă
1 cană nuci macadamia sau braziliene sau nucă
1/2 cană fulgi de nucă de cocos (sau miez de nucă de cocos)
1 ceaşca de curmale sau 1/2 cană de miere de albine
2 linguriţe esenţă de vanilie
2 linguri zeamă de lamâie sau 2 linguri suc de portocale proaspăt stors
puţină sare
Ingrediente pentru cremă
2 1/2 căni nuci caju (înmuiat câteva ore în apă şi scurs)
1 ceaşca unt de cocos
2 lămâi sau 2 portocale (zeama şi coaja rasă)
2 linguriţe esenţa de vanilie (recomandat să foloseşti extract de vanilie)
puţină sare
3/4 ceaşca miere de albine
Mod de preparare
1. Pentru a prepara crusta se pun nucile în robotul de bucătărie până se fărâmiţează.
Apoi se adaugă restul ingredientelor şi se mixează până ce vei obţine o compoziţie lipicioasă. În cazul în care nu ţi se pare suficient de lipicioasă, poţi să mai adaugi curmale. Aşază compoziţia într-o formă de tort cu fund detaşabil, se nivelează cu ajutorul degetelor şi se introduce în congelator;2. Pentru prepararea cremei ai nevoie de un robot de bucătărie în care să mixezi toate ingredientele;
3. Se toarnă crema peste crustă şi se introduce din nou în congelator pentru câteva ore, iar după ce se întăreşte se poate muta în frigider până la momentul servirii;
4. Poţi să ornezi prăjitura cu câteva felii de portocale sau să prepari un sos din felii de portocale amestecate in blender cu cateva linguriţe de miere.