Cele mai potrivite scheme cromatice pentru living. Va părea amenajat de un designer!
Dacă visezi să ai un living demn de revistele de decor, atunci trebuie să știi exact ce combinații de culori să folosești. Nu este vorba doar de culoarea pe care o alegi pentru pereți. Vrei un spațiu echilibrat, în care culorile să se completeze perfect, iar rezultatul să fie un decor impresionant.
Din fericire, chiar dacă nu te pricepi să asociezi nuanțele care se potrivesc cel mai bine, livingul tău poate arăta fenomenal urmând câteva scheme de culori realizate de designeri. Iată șapte astfel de exemple pe care le poți folosi pentru livingul tău:
Foto: homebnc.com
Din fericire, chiar dacă nu te pricepi să asociezi nuanțele care se potrivesc cel mai bine, livingul tău poate arăta fenomenal urmând câteva scheme de culori realizate de designeri. Iată șapte astfel de exemple pe care le poți folosi pentru livingul tău:
Foto: homebnc.com
Roz delicat
Atunci când incluzi prea mult roz în decorul locuinței tale, rezultatul ar putea să semene mai degrabă a casă de păpuși. Dar dacă asociezi rozul pal cu tonurile deschise de gri, livingul tău va avea o atmosferă sofisticată și modernă. Nuanțele mai închise de gri, așa cum sunt cele ale pernei din imagine, oferă un contrast cu nuanțele deschise din cameră, fără a le eclipsa.
Tonuri relaxante de albastru
Pentru un spațiu relaxant și odihnitor, alege nuanțe pastelate precum acestea. Nuanțele deschise de albastru, asociate cu alb și tonurile de bej neutru fac din acest living un loc ce oferă o stare de calm și liniște.
Culori îndrăznețe
Una dintre metodele de a descoperi o schemă de culori care ți se potrivește este aceea de a urma exemplul unei opere de artă care îți place foarte mult. Culorile tale preferate dintr-un tablou pot fi transformate cu ușurință într-o schemă cromatică ce te reprezintă total. În acest caz, nuanțele de fucsia, galben muștar, albastru închis și mov se completează perfect.
Perete accent
Într-un living deschis așa cum este cel din imagine, poate fi dificil să definești clar spațiul. Iar un perete accent, într-o nuanță închisă de gri, este opțiunea ideală pentru a defini mai bine această încăpere. Nuanța închisă a podelei este integrată și în alte elemente de decor, iar totul este perfect echilibrat cu o canapea și covor în tonuri deschise de gri.
Accente de culoare
Dacă îți place o culoare puternică, așa cum este magenta, asta nu înseamnă că trebuie să-ți vopsești pereții cu această culoare. În schema cromatică din imagine, magenta este folosită pentru a adăuga un strop de culoare, fundalul fiind un perete de un albastru deschis. Schema cromatică este completată de nuanțe de brun și bej, dar și accente dlicate de auriu, integrate în ramele tablourilor.
Neutru nu înseamnă plictisitor
Griul și albastrul sunt atât de des folosite încât pot fi considerate culori neutre. Dar asta nu înseamnă că sunt plictisitoare, așa cum poți observa și în această imagine. Covorul deschis la culoare oferă camerei un aspect aerisit, iar canapeaua într-o nuanță ceva mai închisă de gri contrastează interesant cu pereții în nuanțe de gri pal. Accentul de culoare este oferit de accesoriile turcoaz, care oferă același efect calmat precum toate nuanțele de albastru, dar aduce și un plus de personalitate.
Colorat, dar echilibrat
Cei care iubesc culorile deschise se vor îndrăgosti în mod sigur de acest living. Încorporează perfect diferite nuanțe de mov și albastru. Tapetul colorat devine centrul de interes al camerei, atrăgând instant privirea. Tocul albastru al ferestrei este, de asemenea, un element deosebit, ce adaugă originalitate spațiului. Se potrivește cu albastrul inclus în tapet, astfel că totul pare perfect integrat. Atunci când folosești multe culori pe pereți și podea, echilibrează cu accesorii neutre, așa cum sunt în acest caz pernele și veioza albe.