Cele mai murdare locuri din casa ta

4.  Frigiderul

Frigiderul se afla in topul zece al celor mai murdare obiecte din casa. Ideal ar fi ca acesta sa fie curatat la interior in fiecare saptamana. Alveolele pentru oua, cutia de fructe si zarzavaturi, rafturile, au pe ele colectii intregi de microbi. Temperatura scazuta nu ucide bacteriile. Ideale sunt figiderele cu filtru de argint, care mentin o atmosfera curata in frigider dar, chiar si asa, nu pot distruge culturile de microbi. Este musai sa il cureti temeinic macar o data pe luna, cu solutii speciale, iar cutia de zarzavat - in fiecare saptamana.

Nu uita de tavita in care se scurge apa.

5.   Scurgatorul de vase

Este locul ideal pentru bacterii si mucegaiuri. Trebuie curatat cu apa fierbinte si detergent in fiecare saptamana. Poti folosi o periuta pentru a indeparta depunerile, clor sau un alt antibaterian.

6.  Buretele de vase, buretii si manusa pentru dus

Sfatul meu este sa refuzi sa vezi ce “menajerie” se dezvolta aici, daca cineva iti propune o astfel de experienta vizuala.
Solutia: clorul concentrat, ca “apa de baie” pentru bureti, o data pe saptamana. Buretele de la bucatarie trebuie schimbat o data la doua-trei saptamani.

7.   Patul

Imparti acest loc minunat cu mii si milioane de alte suflete. Vietati mici, mai mult sau mai putin agresive.

Solutii: foloseste materiale naturale pentru lenjerie, aspira salteaua patului saptamanal si, daca iti poti permite, investeste in pilote, perne si saltele antialergice, care nu permit dezvoltarea microorganismelor. Daca poti, lasa lenjeria la aerisit in fiecare zi sau macar aeriseste foarte bine dormitorul, zilnic, fie iarna, fie vara. Schimba lejeria in fiecare saptamana si spala cearsafurile cu apa calda.

8.  Covoarele si podelele

Specialistii spun ca pe fiecare centimetru patrat de covor sunt in medie 5000 de bacterii.
Solutia: aspira, fie cu un aspirator cu apa, fie folosind solutii antibateriene pe care sa le pulverizezi peste covor inainte de a aspira.

Sterge podelele cu solutii adecvate, in fiecare saptamana. Ideal ar fi sa lasi pantofii la usa si sa folosesti papuci de casa.

9.  Mopul si galeata pentru spalat pe jos

Constituie un mediu foarte bun pentru dezvoltarea microbilor. Solutia este ca mopul sa fie dezinfectat cu apa fiarta si clor o data pe saptamana. Nu pastra apa folosita in galeata. Nu tine mopul in apa folosita.

10.  Jucariile copiilor

Sunt foarte multe motivele pentru care microbii se dezvolta pe jucarii. De la manute murdare, la resturi de mancare, saliva si secretii. Spala jucariile de plus in masina.

Scutura-le pe cele pe care nu le poti spala si lasa-le in bataia soarelui. Curata cu apa si sapun sau cu servetele/solutii dezinfectante jucariile care nu pot face “baie”.

 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Stojanovic Alina pe 20 Oct 2009, 04:49
    Sansa la viata!!!

    Buna!Cred ca,stiti de povestea lui Andu,baietelul bolnav de beta talasemie sau anemia Cooley, o afectiune a sangelui, care a fost transmisa genetic, in care organismul produce prea putina hemoglobina. Acest lucru inseamna ca, in timp, organele i-ar putea fi afectate, iar sansele sale de supravietuire ar fi nule.Cazul baietelului,a fost prezentat si in emisiunea Povestiri Adevarate,insa in urma unor complicatii,costul operatiei a crescut.Mai multe detali gasiti aici :http://www.youtube.com/watch?v=TpcRAfAAB6U http://www.intepatdefluturas.--/ Am cunoscut povestea lui Andu,pe un forum pentru mamici,m-a impresinat profund,durerea baietelului si mai ales a mamei. Haideti sa dam mana de la mana,sa facem ceva pentru viata acestui pui de om,sa nu trecem peste,este doar un copil... Va rog dint tot sufletul,sa faceti cunoscut cazul,mai sunt si oamnei cu inima,care,poate vor ajuta la vindecarea lui Andu. BRDE RON: RO74BRDE445SV16715654450 EURO: RO03BRDE445SV16716104450 TITULAR DE CONT : MARIUS NICUT-tatal cont Paypal pe adresa mariusnicut@gmail.com

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod