Cea mai gustoasă salată de castraveți

Cu oțet sau cu lămâie? Ce verdețuri sunt mai potrivite? Dacă vrei să faci cea mai gustoasă salată de castraveți, iată ce nu trebuie să-ți lipsească din ea!
Castraveţii au un conţinut ridicat de apă şi sunt foarte săraci în calorii. Au un conținut bogat în vitaminele K, C, A, potasiu, cupru, magnan şi sodiu, precum şi polifenoli care reduc riscul de apariţie a bolilor cronice.

Deoarece au un conţinut ridicat de potasiu, castraveţii au un efect benefic asupra inimii. Potasiul favorizează scăderea tensiunii arteriale, iar acest lucru este foarte util persoanelor care suferă de hiptertensiune, deoarece astfel se reduce şi riscul de a suferi un accident vascular cerebral.

Prin urmare, ai o mulțime de motive să consumi castraveți crocanți.
Dar cu ce să-i combini ca să obții cea mai gustoasă salată de castraveți?

Se pare că atunci când combini castraveții cu oțet, ulei, sare piper, ceapa verde de arpagic (chives) vei obține cea mai gustoasă salată. Aceasta va merge de minune cu carnea sau peștele la grătar.


Iată cum să faci cea mai gustoasă salată de castraveți:


Ai nevoie de:
- 1/4 ceașcă cu oțet din cidru de mere
- 2 linguri cu ulei de măsline extravirgin
- 2 lingurițe cu zahăr
- 1 linguriță cu sare
- piper negru proaspăt măcinat
- 4 castraveți mari sau mai mulți castraveți cornișon
- 2 linguri cu ceapă verde de arpagic (chives).

Se face o emulsie din oțet, ulei, sare, zahăr și piper.
Castraveții se taie rondele și se amestecă cu vinegreta.
Se presară ceapa verde, se amestecă bine toate ingredientele și lasă salata la frigider o jumătate de oră sau peste noapte pentru a se pătrunde aromele.
Se asezonează după gust înainte de servire.