O alternativă excelentă pentru blatul obişnuit care conţină făină albă rafinată ar fi conopida. Această legumă este săracă în calorii şi merge de minune ca bază pentru o pizza care nu îngraşă.
Cea mai bună pizza care nu îngraşă
Ingrediente pentru blatul de conopidă
- 1 conopidă, mărunţită cu robotul până obţii textură de orez
- 1/4 cană cu parmezan răzuit
- 1/4 cană cu mozzarella
- 1 ou
- sare
- piper
- pulbere de usturoi
- oregano sau busuioc
- 1/2 linguriţă cu fulgi de ardei iute.
Ingrediente pentru topping:
- sos gros de roşii
- mozzarella
- salam uscat
- parmezan răzuit (nu exagera cu cantităţile)
- rondele de ardei verde şi roşu
- ceapă roşie
- felii de ciuperci
- măsline kalamata
- fulgi de ardei iute.
Cuptorul se preîncălzeşte la 250 de grade Celsius.
Conopida mărunţită se prepară la abur câteva minute sau în cuptorul cu microunde timp de 4-5 minute.
După ce s-a răcit puţin, se pune într-un prosop şi se scurge foarte bine de apă.
Conopida scursă se amestecă cu oul, parmezanul, mozzarella, pulberea de usturoi, sarea, piperul, oregano şi condimentele până obţii un aluat.
Se întinde aluatul în tava pentru copt tapetată cu hârtie şi se coace singur timp de 15 minute în cuptorul încins.
După ce s-a rumenit se scoate, se întinde puţin sos de roşii şi se pune toppingul dorit (brânză, ciuperci, ceapă, roşii, busuioc, salam uscat). Se introduce la cuptor pentru încă 15-20 de minute.
Posteaza comentariu