Tu cum mănânci tonul la conservă? Știai că poți să faci chifteluțe delicioase cu ton sau să-l folosești în diverse preparate pentru a le face mai sățioase și sănătoase?
Conserva de ton poate să fie o alternativă excelentă la pestele proaspăt atunci când nu-l găsești pescuit sălbatic, numai variante de acvacultură. Deoarece este binecunoscută controversa legată de peștele de acvacultură din cauza pesticidelor din hrana lui nutriționiștii susțin că poți să alegi o conservă de ton în suc propriu ca să consumi pește de calitate.
De cele mai multe ori, peștele folosit în aceste conserve (ton, somon, sardine, anșoa, macrou) este pescuit sălbatic, prin urmare este opțiunea cea mai bună.
Dar, după cum avertizează tot nutriționiștii, nu este recomandat să consumăm conserva de ton în cantități mari din cauza concentrațiilor mari de mercur care se acumulează în acest pește. În special, femeile însărcinate și copiii trebuie să consume tonul la conservă cu prudență. Cercetătorii au constatat că un consum de 1-2 porții de ton proaspăt sau din conservă pe săptămână diminuează riscul de deces prin boli de inimă la adulții peste 65 de ani.
De asemenea, cei care obișnuiesc să consum cu regularitate pește gras au un risc mai mic de a dezvolta boala Alzheimer. Tonul este bogat în proteine, grăsimi sănătoase, vitamine din complexul B, vitamina A, vitamina D și multe minerale esențiale pentru corp.
Pentru că tonul proaspăt este costisitor și nu-l găsești întotdeauna, conserva de tonul în suc propriu reprezintă o modalitate ușoară și versatilă pentru numeroase rețete.
Pe lângă salata de varză cu morcovi, mărar și ton care este un adevărat deliciu, mai ai o mulțime de variante ca să folosești conserva de ton. Iată cinci idei de rețete in care tonul la conservă se potrivește de minune și adaugă un plus de proteine și grăsimi sănătoase:
Credit foto: http://tasty-yummies.com