Ce mai gătim primăvara. 5 rețete cu legume de sezon
1. Pizza cu ceapă verde, ciuperci și mozzarella
Poți să faci acasă blatul de pizza sau să-l cumperi din comerț dacă îți este mai simplu. Profită de aroma delicată a cepei verzi care merge de minune peste pizza.
Ciupercile călite rapid la foc mare sunt delicioase peste pizza și se combină perfect cu ceapa verde. Pune peste blatul de pizza, ceapă verde tăiată mărunt, ciupercile călite și mozzarella. Ca bază poți să folosești sosul de roșii sau un strat de pesto peste blatul de pizza înainte de a pune ingredientele.Dacă vrei să gătești ceapa verde, trebuie să știi că ea merge de minune în foarte multe combinații și va transforma preparatele tale.
2. Ridichile devin delicioase la cuptor
Dacă nu ai încercat până acum ridichile preparate la cuptor trebuie să încerci această combinație O salată caldă delicioasă de cartofii cu ridichi crocante și fenicul la cuptor este p se combină perfect și constituie o garnitură foarte bună pentru carnea de miel.
Ai nevoie de: 500 grame de cartofi noi, 500 grame de ridichi, un bulb de fenicul, 1/4 ceașcă cu unt, ulei de măsline, sare, piper, 1/2 de lămâie pentru zeamă, 1/2 linguriță de muștar Dijon, 1/2 linguriță de sirop de arțar sau miere de albine și frunze proaspete de mentă sau mărar pentru ornat.
Cartofii se feliază, se stropesc cu puțin ulei de măsline, sare, piper și se pun în tava tapetată cu hârtie de copt. Se lasă la cuptorul încins la 230 de grade Celsius timp de 10 minute.
Într-un bol separat se amestecă ridichile tăiate cu feniculul și puțin ulei de măsline, sare, piper. Se pun în tavă împreună cu cartofii făcuți de jumătate și se lasă la cuptor încă 15 minute. Peste salată se prepară un sos din unt topit, luat de pe foc și amestecat cu zeama de lămâie, muștarul și siropul de arțar. Se toarnă peste salată, se amestecă bine și se ornează cu frunze proaspete de mentă sau mărar.
Posteaza comentariu