Cât de des ar trebui spălat sutienul?
Conform unui sondaj, aproximativ o treime dintre femeile chestionate au spus că își spală sutienele la fiecare două săptămâni.
Dar, specialiștii spun că o regulă sănătoasă este să îți speli sutienul la aproximativ fiecare trei purtări, excepție făcând situațiile în care participi la activități solicitate, care te fac să transpiri mai mult.
De asemenea, factori precum transpirația (cantitate și frecvență) sau tipul pielii tale (aici vorbim despre pielea grasă, care este rezultatul suraproducției de sebum de către glandele sebacee) sunt factori importanți de luat în considerare atunci când decizi cât de des să îți speli sutienul.
Ce înseamnă "o purtare"?
Potrivit unui dermatolog, câteva ore de purtare a sutienului, în care transpirația este minimă, nu înseamnă o purtare completă. O transpirație abundentă atrage după sine spălarea imediată a sutienului.
O purtare înseamnă, de regulă, o zi întreagă sau cea mai mare parte a zilei.
Riscuri la care te expui dacă nu speli corespunzător sutienul:
Apariția bacteriilor
Adevărul este că bacteriile prosperă în mediile umede, cum ar fi zona de sub sâni.
Combinația de transpirație, celule moarte și uleiuri corporale contribuie, de asemenea, la creșterea acestor bacterii, care în cele din urmă se acumulează în fibrele sutienului.
Acumularea bacteriilor poate provoca iritații ale pielii
Acneea nu apare exclusiv pe față. Un sutien murdar poate provoca, de asemenea, erupții în jurul sânilor, în special în cazul persoanelor care au pielea sensibilă.
O iritație la nivelul mameloanelor poate apărea și atunci când există o frecare constantă între țesătura murdară și pielea transpirată.
Cu toate acestea, specialiștii spun că riscurile unei infecții grave de la un sutien nespălat sunt scăzute dacă îți speli în mod regulat pielea și respecți o igienă adecvată.
Mirosul neplăcut de la sutienele murdare poate trece prin haine
La fel ca și hainele, spălarea cât mai rară a sutienelor va avea ca rezultat mirosuri neplăcute. Aceste mirosuri pot pătrunde cu ușurință în hainele pe care le porți pe deasupra.
Pentru mirosurile încăpățânate care nu ies cu ușurință printr-o simplă spălare, unii experți sugerează folosirea oțetului pentru a neutraliza mirosul.
Temperatura de spălare este, de asemenea, un factor important. Sutienele din bumbac și sintetice pot fi spălate cu apă caldă, în timp ce cele de mătase și cele mixte trebuie curățate la o temperatură mai rece.
Petele de transpirație și deodorant pot strica materialul sutienului
Dacă observi dungi galbene de-a lungul părților laterale ale sutienului, acesta este cel mai probabil rezultatul transpirației în combinație cu uleiuri, murdărie și loțiuni.
Chimia corpului tău poate avea, de asemenea, un efect asupra decolorării, în funcție de nivelul pH-ului tău care poate fi acid sau bazic.
Există mai multe modalități de a elimina aceste urme, care includ folosirea unor substanțe speciale de îndepărtare a petelor sau spălarea lor cu o periuță de dinți.
Sutienele de culoare mai închisă pot începe, de asemenea, să dezvolte linii albe fine, care reprezintă o sare minerală care provine din transpirația noastră. Dacă observi aceste pete fine, este clar momentul să îți speli lenjeria.
Sursă: brightside/ rd/ bustle
Foto: hepta
Posteaza comentariu