Casa ta respecta regulile Feng Shui?

Feng Shui reprezinta arta de a aranja si de a pozitiona obiectele astfel incat fluxul de energie sa curga nestingherit in interiorul caminului sau al spatiului tau de lucru.

Feng Shui reprezinta arta de a aranja si de a pozitiona obiectele astfel incat fluxul de energie sa curga nestingherit in interiorul caminului sau al spatiului tau de lucru. Aceasta arta iti influenteaza pozitiv nivelul energetic, precum si starea generala de sanatate.

Feng Shui inseamna "vant si apa" si este un studiu de orgine chineza, bazat pe credinta potrivit careia energia "curge" in mediul unei locuinte, al unui birou sau al oricarui alt loc. Conform acestei credinte, fiecare cladire are caracteristici unice ale energiei, care trebuie "manevrate" in mod individual.

O analiza Feng Shui presupune examinarea mediului inconjurator, a cladirii, a felului in care interactioneaza persoanele care locuiesc in acest spatiu si, de asemenea, ia in calcul factorii legati de timp.

Pe baza acestor considerente, se pot face recomandari in legatura cu felul in care iti poti imbunatati relatia cu mediul care te inconjoara. Astfel, datorita artei Feng Shui, te poti bucura de prosperitate, o stare mai buna de sanatate, relatii mai armonioase, precum si o stare generala de bine.

Feng Shui iti arata care sunt legaturile dintre interiorul si exteriorul unei locuinte sau ale unui birou si felul in care spatiul influenteaza perspectiva pe care o avem asupra vietii.

Aceasta arta presupune si (re)aranjarea mobilierului, astfel incat sa se creeze "pattern-uri" mai bune de energie.

De asemenea, la fel de importanta este si eliminarea dezordinii din spatiul locuit sau utilizat, deoarece inghesuiala dintr-o incapere blocheaza creativitatea si dezvoltarea. Arta Feng Shui se refera si la asocierea de culori, care poate stimula o stare buna de sanatate, dar poate avea efecte pozitive si in ceea ce priveste reprimarea sentimentelor si a emotiilor inconfortabile.

Iata cateva lucruri pe care le poti face si tu pentru a te bucura de un spatiu armonios, care sa rezoneze cu propria personalitate.

Fie ca vrei sa amenajezi intreaga locuinta, fie doar anumite zone din casa, respectiv cele in care iti petreci cea mai mare parte a timpului, pentru majoritatea oamenilor bucataria, baia, dormitorul sau chiar unele schimbari minore pot avea un efect semnificativ in transformarea spatiului de locuit in casa de vis.

Aranjeaza mobila astfel incat sa te afli in fata usilor atunci cand stai pe canapea sau pe fotolii.

Spatiul de locuit poate deveni mult mai confortabil daca zona de sedere si de relaxare nu se afla in calea curentului.

De asemenea, un rol important in acest scop il are si iluminatul, ajustat dupa nevoi si preferinte.

Pentru a te simti mai relaxata si pentru a gasi mai usor lucrurile de care ai nevoie, "pune la punct" dezordinea!

Daca este posibil, largeste holul de la intrare in locuinta, astfel incat casa sa para mult mai primitoare.

Asaza o oglinda de dimensiuni mari in spatele aragazului, astfel incat sa nu te sperii in momentul in care te trezesti cu cineva in spatele tau.

Poti evita senzatia de "drum inchis" sau fundatura, daca asezi o oglinda la capatul unui culoar.

Caile de acces in si intre camere trebuie sa fie cat mai largi si mai usor de folosit. Acest lucru iti va permite sa te misti cu usurinta in incaperi si va imbunatati circulatia energiei chi.

Unge balamalele usilor cu ulei sau vaselina - vei scapa de scartaitul deranjant si, in acest fel, uzura metalului se va diminua considerabil.

Apeleaza la cat mai multa culoare sau expune-ti colectia de opere de arta, pentru a "chema" in interior energia dorita.

Copacii, plantele si lumina ajuta la ridicarea nivelului de energie.

In ceea ce priveste bucataria, aceasta este considerata ca fiind extrem de importanta, de vreme ce este unul dintre locurile preferate pentru intrunirile de familie sau cu prietenii.
Iata cateva sfaturi Feng Shui pentru organizarea ei:

Dulapurile trebuie sa fie "curate-luna", bine organizate, iar obiectele din interiorul lor sa fie usor accesibile. Curatenia trebuie sa aiba loc la intervale regulate de timp.

Renunta la toate obiectele pe care nu le folosesti in mod frecvent si la dezordinea inutila - acest lucru atrage cu sine stagnarea energiei chi. In bucatarie ar trebui sa ai doar lucruri pe care le folosesti in mod constant si care nu te incurca.

Este preferabil ca dulapurile si rafturile sa aiba colturi rotunde, pentru a evita "sectionarea" energiei chi din corpul tau, atunci cand iti pregatesti mancarea.

Pluta si lemnul sunt materiale ideale pentru podelele si suprafetele din bucatarie. Instalatiile din otel inoxidabil, faianta, gresia si ceramica pot ajuta energia chi sa circule mai repede. Insa nu este o varianta ideala daca iti petreci o foarte mare parte din timp in bucatarie - acest lucru te poate face sa te simti secata de energie sau obosita.